reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

powodzenia! Ja jestem na początku ten drogi. Lekarz podejrzewa Hashi i wysyła mnie do endykronologa. Boje się że minie trochę czasu zanim będziemy mogli się starać 😥
Niestety tutaj potrzeba cierpliwości, moje leczenie trwalo nieco ponad rok, teraz unormowane hormony i miesiąc bez leków. Z doświadczenia powiem, że lepiej być pod okiem endokrynologa jeśli chodzi o jakiekolwiek problemy hormonalne.. trzymam kciuki✊

reklama
Season 5 Hug GIF by The Office

Jeśli brałyście stymulację np. Clo, jakie zalecenia co do seksu mieliście. Jedne dostałam żeby od okresu nic, jak się pojawia na teście owulacyjnym 2 kreski to wtedy codziennie 🤷‍♀️, żeby założyć słabsze nasienie w razie W. A wydaje mi się, że lepiej chyba co 2 dni i jak blisko owu wtedy codziennie, nawet przy słabszym nasieniu🙈. Drugi lekarz w sumie mówił żebyśmy korzystali jak mamy ochotę i tyle 🤷‍♀️.

Ps. Tak nie mieliśmy badania nasienia, dopiero po nowym roku się wybieramy, u mnie problemy z owu, stąd nie badaliśmy nasienia 🙈. Mąż aktualnie jedynie bierze z 1.5mce FertilMan i korzeń maca.

Jeśli brałyście stymulację np. Clo, jakie zalecenia co do seksu mieliście. Jedne dostałam żeby od okresu nic, jak się pojawia na teście owulacyjnym 2 kreski to wtedy codziennie 🤷‍♀️, żeby założyć słabsze nasienie w razie W. A wydaje mi się, że lepiej chyba co 2 dni i jak blisko owu wtedy codziennie, nawet przy słabszym nasieniu🙈. Drugi lekarz w sumie mówił żebyśmy korzystali jak mamy ochotę i tyle 🤷‍♀️.

Ps. Tak nie mieliśmy badania nasienia, dopiero po nowym roku się wybieramy, u mnie problemy z owu, stąd nie badaliśmy nasienia 🙈. Mąż aktualnie jedynie bierze z 1.5mce FertilMan i korzeń maca.
O, no to u mnie identyko. Stary nie robił badania nasienia, ale w styczniu zrobi.
A zaleceń nigdy nie dostałam. W tym cyklu, co zaszlam w ciążę bzykaliśmy się codziennie 🤷‍♀️

O, no to u mnie identyko. Stary nie robił badania nasienia, ale w styczniu zrobi.
A zaleceń nigdy nie dostałam. W tym cyklu, co zaszlam w ciążę bzykaliśmy się codziennie 🤷‍♀️
No my w sumie chcieliśmy zostawić sobie jakiś miesiąc, dwa na takie starania z sensem 😂. W sensie z owulacja prawilna itd. Może głupie, ale no od początku starań miałam diagnozę brak owu 🤷‍♀️, więc zabrakło nam takiego jest okej można się starać 😂. Mamy 2 mce clo i potem klinika, więc w sumie i tak pewnie będą chcieli wtedy badania robić, a im świeższe tym lepsze🤷‍♀️.

reklama
No my w sumie chcieliśmy zostawić sobie jakiś miesiąc, dwa na takie starania z sensem 😂. W sensie z owulacja prawilna itd. Może głupie, ale no od początku starań miałam diagnozę brak owu 🤷‍♀️, więc zabrakło nam takiego jest okej można się starać 😂. Mamy 2 mce clo i potem klinika, więc w sumie i tak pewnie będą chcieli wtedy badania robić, a im świeższe tym lepsze🤷‍♀️.
jeju A czemu tylko 2 cykle ? Ja to już 4 miałam i narazie nikt nie mówił o klinice 🤔 Ja tylko mam mieć zamianę aromka na clo, po drodze drożność a potem dopiero rozłożą ręce 😂

Do góry