reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Bardziej miałam nadzieje, na to, ze przez te pół roku przerwy, które teraz mamy nie pojawia się nowe ogniska. Ja dopiero po zabiegu dowiedziałam się, ze mam endometriozę. Lekarz dał takie zalecenia i zastanawiam sie na ile to może pomoc. Długo już stosujesz dietę ?
Świadomie ok 2 lata ale miałam swoje gorsze chwile. W chwili rozpoczęcia diety nie miałam torbieli endometrialnych a przynajmniej nic o nich nie wiedziałam, aktualnie mam kilka małych na jednym jajniku więc jeśli chodzi o postępy choroby to nie zatrzymało no ale torbiele póki co powoli rosną. U mnie to już dosyć zaawansowane stadium choroby- Mam zrosty na jelitach itp. bóle przez cały miesiąc i inne problemy więc może w moim przypadku niekoniecznie musi działać a w Twoim może pomóc. 🙂 napewno warto bo jest to ogólnie zdrowa dieta która przy staraniach również jest wskazana.

reklama
Pytanie do osób stosujących jakiekolwiek wstrzykiwacze czy inne zastrzyki do stymulacji. Czy wy też nic nie czujecie? Biorąc np heparynę podczas wkłucia i wprowadzania leku czułam czasami taki dyskomfort czy nie wiem jak to nazwać. A biorąc gonadotropiny nie czuje zupełnie nic. Aż sie zastanawiam czy dobrze go podaje bo mogłabym się kłuć 10 razy dziennie i nie poczuje tego. 🙈

Pytanie do osób stosujących jakiekolwiek wstrzykiwacze czy inne zastrzyki do stymulacji. Czy wy też nic nie czujecie? Biorąc np heparynę podczas wkłucia i wprowadzania leku czułam czasami taki dyskomfort czy nie wiem jak to nazwać. A biorąc gonadotropiny nie czuje zupełnie nic. Aż sie zastanawiam czy dobrze go podaje bo mogłabym się kłuć 10 razy dziennie i nie poczuje tego. 🙈
Też mnie to w ogóle nie bolało.
Bolał i szczypał dopiero Orgalutran.

Przywitam się i ja 😊 w 2019 roku niespodziewana ciąża poroniona w 7tc, starania o pierwszą ciąże od stycznia 2020 r. Mam 31 lat Amh 0,61 IO, hormony ok, jajowody drożne. On 32 lata średnie wyniki nasienia, problem z profilem lipidowym. Jesteśmy w klinice niepłodności od czerwca, proponują nam Invitro z uwagi na niską rezerwę jednak chcemy spróbować jeszcze naturalnie. Jesteśmy w trakcie robienia badań z genetyki.

Przywitam się i ja 😊 w 2019 roku niespodziewana ciąża poroniona w 7tc, starania o pierwszą ciąże od stycznia 2020 r. Mam 31 lat Amh 0,61 IO, hormony ok, jajowody drożne. On 32 lata średnie wyniki nasienia, problem z profilem lipidowym. Jesteśmy w klinice niepłodności od czerwca, proponują nam Invitro z uwagi na niską rezerwę jednak chcemy spróbować jeszcze naturalnie. Jesteśmy w trakcie robienia badań z genetyki.
jakie badania robicie?
Jak pisałaś to wybacz, ale dopiero zaczynam się tym interesować :p

reklama
Do góry