reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Pytanie jeszcze do dziewczyn, które mają PCOS: czy stosujecie dietę i czy ma ona duży wpływ na wyniki badań?
Od października jestem pod opieką dietetyka bardziej pod kątem io ale tez pcos i hashi, dietetyczka wie, ze staram się o dziecko. W kwestii wyników jeszcze nie mogę się wypowiedzieć bo będę powtarzać dopiero w styczniu, ale wyżej wrzucalam wyniki - prawdopodobnie miałam pierwszą naturalną owulację od dwóch lat :) wiec coś tam pomaga ;)

reklama
Czy mogę prosić o polecenie dobrego ginekologa-endokrynologa w Poznaniu?

Moja obecna ginekolog chyba nie za bardzo zna się na niepłodności 🤷‍♀️

Oglądałam po raz 476525183 dr house'a i poczułam potrzebę poruszenia chyba kontrowersyjnego tematu😅
Czy rozmawiałyście ze swoimi partnerami jaka jest wasza wola na wypadek gdybyście były w ciąży, a oni musieliby podjąć decyzje któremu z Was ratować życie?

Oglądałam po raz 476525183 dr house'a i poczułam potrzebę poruszenia chyba kontrowersyjnego tematu😅
Czy rozmawiałyście ze swoimi partnerami jaka jest wasza wola na wypadek gdybyście były w ciąży, a oni musieliby podjąć decyzje któremu z Was ratować życie?
Ja rozmawialam i ogólnie on oczywiście ratowalby życie mi. Ja to rozumiem, gdyby sytuacja byla odwrotna (wiem, ze to nie możliwe, ale hipotetycznie) to tez bym ratowala jego życie

Ja rozmawialam i ogólnie on oczywiście ratowalby życie mi. Ja to rozumiem, gdyby sytuacja byla odwrotna (wiem, ze to nie możliwe, ale hipotetycznie) to tez bym ratowala jego życie

Mój na szczęście też myśli tak jak ja jak kiedyś go zapytałam to naturalnym było ratowanie mnie, ale tak się zastanawiam czy byłaby w stanie zaryzykować ciążę z kimś kto uważałby inaczej i chyba nie 🧐

stary ratowałby mnie i ma rację - jestem zbyt drogocenna 😂 Może i to jest kontrowersyjne, ale moje życie jest dla mnie bardzo cenne i nie wyobrażam sobie zostawić tych co mam

reklama
a gdzie oglądasz? Jest na jakiejś platformie typo netflix, hbo itd? Też bym sobie obejrzala

Ja jeszcze nie rozmawialam i w sumie nie wiem jaka jest moja wola. Mówiąc szczerze w tym momencie (czyli gdy jeszcze nigdy w ciąży nie byłam i nie znam takiej perspektywy) chyba bym się skłaniała ku temu, żeby ratował mnie. Bo on z sam siebie nie chce dziecka, w sensie chce dziecko ze mną, ale nie za wszelką cenę. Za każdym razem jak mam jakiegoś doła, to powtarza mi, że dla niego ja jestem najważniejsza i że jak będzie dziecko, to super, ale że jak go nie będzie, to ono jemu nie jest bezwzględnie do szczęścia potrzebne, ja jestem. Więc wydaje mi się, że wybór dziecka ponad mnie mógłby naprawdę źle wpłynąć na życie i jego, i dziecka. Choć bardzo możliwe, że jak już ta ciąża będzie, to moje myślenie (i jego) się zmieni, na razie to bardzo abstrakcyjny temat.

Do góry