reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

Diagnoza została postawiona w listopadzie, więc jest dość świeża. Aktualnie biorę Duphaston na wywołanie, mam powtórzyć wyniki FSH, LH i estradiol między 3 a 5 dniem nowego cyklu i 12-13 dnia cyklu pojawić się u gina, żeby sprawdzić owulację.
Czy myślisz, że coś jeszcze powinnam zrobić?

Warto dorzucić w 3 dc wszystkie androgeny do kompletu

reklama
Dziękuję :)
Nie znam się na tych wszystkich badaniach, więc jeśli mogłabyś podpowiedzieć: robić testosteron, wolny testosteron, androstendion, DHEA i DHEA-S?
Dheas, testosteron, shbg i androstendion. Często 17 oh progesteron warto z tym zrobić razem, żeby potem nie powtarzać.

Jak masz nieregularne miesiączki to jeszcze prolaktynę można sprawdzić. I glukozę + insulinę na czczo, bo często w pakiecie idą z tym zaburzenia gospodarki węglowodanowej. W przyszłości możesz zrobić krzywe ale może nie wszystko na raz, bo zbankrutujesz :p.

Tarczycę masz ok i to badałaś?

Co myślicie? Mogła być owulacja czy nie bardzo? Badanie było zrobione 7-8 dni po potencjalnej owulacji

Załączniki

• 330B2DD1-6ABA-4F33-9591-9F2504853BD2.png
    330B2DD1-6ABA-4F33-9591-9F2504853BD2.png
    33,5 KB · Wyświetleń: 91
A masz insulinę na czczo?

No właśnie niestety nie :( wszystkie wyniki już są a tego brak. Mam nadzieję, że będą w poniedziałek, a nie że coś się z*ebało bo pobranie mu krwi to przejście przez mękę.

Ja teraz na cyklu sztucznym biorę estradiol w tabletkach i jego stężenie rośnie powoli i to jest niby triggerem tego, żeby rosło endo. Stąd moja teoria.

Cały cykl 😎

O kurde 😱.
Przy tak wywalonej w kosmos insulinie tak wysokie wyniki glukozy i insulina w dodatku po 2h nadal rośnie. Generalnie na pewno coś jest nie tak z gospodarką węglowodanową ale dobrze, że wyłapane teraz a nie jak Młody będzie miał już zaawansowaną cukrzycę.

A czemu w ogóle robiliście badania Ola? Młody nadal się tak źle czuje?

Tak nadal się źle czuje :( wszystkie inne wyniki wyszły okej. Mamy jeszcze konsultacje z kardiologiem i okulistą i do zrobienia tomograf. Do endo (który dał nam te badania) idziemy na konsultacje. Mam nadzieję, że do świąt ogarniemy wszystko

reklama
Dheas, testosteron, shbg i androstendion. Często 17 oh progesteron warto z tym zrobić razem, żeby potem nie powtarzać.

Jak masz nieregularne miesiączki to jeszcze prolaktynę można sprawdzić. I glukozę + insulinę na czczo, bo często w pakiecie idą z tym zaburzenia gospodarki węglowodanowej. W przyszłości możesz zrobić krzywe ale może nie wszystko na raz, bo zbankrutujesz :p.

Tarczycę masz ok i to badałaś?
Dziękuję :)
Wyniki tarczycy (TSH, fT3 i fT4) są w normie. Glukozę + insulinę na czczo też robiłam - wyniki w normie, współczynnik HOMA 0,97.
Teraz pozostaje mi czekać na @ i porobić wszystkie badania.

Pytanie jeszcze do dziewczyn, które mają PCOS: czy stosujecie dietę i czy ma ona duży wpływ na wyniki badań?

Do góry