reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

reklama
oooooo, to by miało sens. Ja właśnie nie rozumiem jak za wysoki estradiol moze powodować za cienkie endometrium, skoro to za niski estradiol je powoduje. Ale to co napisałaś jest bardzo logiczne. Zapytam ją o to też.
Ja teraz na cyklu sztucznym biorę estradiol w tabletkach i jego stężenie rośnie powoli i to jest niby triggerem tego, żeby rosło endo. Stąd moja teoria.
Do dziewcząt biorących acard: bierzecie go cały cykl, nie? Ewentualnie z przerwa w trakcie okresu? Nie bierzecie go jak wiesiołka do owulacji?
Cały cykl 😎
Nie mam jeszcze insuliny na czczo. Czy możecie zerknąć wstępnie? Wydaje mi się że cukier po 1h za wysoki.
Dodam, że to są wyniki mojego syna 11 lat, ojciec z cukrzycą typu 1

Glukoza na czczo była 74,40 mg/dl

Zobacz załącznik 1473061
O kurde 😱.
Przy tak wywalonej w kosmos insulinie tak wysokie wyniki glukozy i insulina w dodatku po 2h nadal rośnie. Generalnie na pewno coś jest nie tak z gospodarką węglowodanową ale dobrze, że wyłapane teraz a nie jak Młody będzie miał już zaawansowaną cukrzycę.

A czemu w ogóle robiliście badania Ola? Młody nadal się tak źle czuje?

To czy może ktoś rozumie co tu się wydarzyło?
Wczoraj, 3dc, ok. 7:30 pobrane w alab: 159,1pg/ml
Dzisiaj, 4dc, ok. 9:30 pobrane w diagnostyka: 102pg/ml
Chyba, że czegoś nie widzę i jednak jest jakaś różnica w jednostkach, więc wrzucam zdjecia

Załączniki

• d0f83079-a6a1-4149-aeec-645872aaf1b2.jpeg
    d0f83079-a6a1-4149-aeec-645872aaf1b2.jpeg
    52,7 KB · Wyświetleń: 61
  • 3cd9ba73-019d-41e8-9a15-a369093e7890.jpeg
    3cd9ba73-019d-41e8-9a15-a369093e7890.jpeg
    24,7 KB · Wyświetleń: 59
To czy może ktoś rozumie co tu się wydarzyło?
Wczoraj, 3dc, ok. 7:30 pobrane w alab: 159,1pg/ml
Dzisiaj, 4dc, ok. 9:30 pobrane w diagnostyka: 102pg/ml
Chyba, że czegoś nie widzę i jednak jest jakaś różnica w jednostkach, więc wrzucam zdjecia
Inna metoda badania, inne normy. Nie porównuj wyników z dwóch labów jeden do jeden.

Inna metoda badania, inne normy. Nie porównuj wyników z dwóch labów jeden do jeden.
właśnie wiedziałam, że będą jakieś różnice, dlatego zrobiłam jeszcze ten estradiol dzisiaj z innymi badaniami, ale dzisiejszy jest pięknie w środku normy, a wczorajszy jest powyżej normy. Takiej różnicy się nie spodziewałam. To może nie jest z nim aż tak źle?

właśnie wiedziałam, że będą jakieś różnice, dlatego zrobiłam jeszcze ten estradiol dzisiaj z innymi badaniami, ale dzisiejszy jest pięknie w środku normy, a wczorajszy jest powyżej normy. Takiej różnicy się nie spodziewałam. To może nie jest z nim aż tak źle?

Z tego co rozumiem to normy są dla całej fazy folikularnej a ona może trwać i 20 dni więc chyba innego poziomu oczekuję się na hej początku a innego blisko owu. Więc ta górna granica raczej jest ok w czasie bliżej owulacji 🧐

reklama
Tylko że to jest norma dla całej fazy owulacyjnej. Zwykle lekarze chcą, żeby w 3-5dc estradiol miał wartość dwucyfrową a najlepiej poniżej 60. Z większą wartością nie dopuszczają do transferu zarodka w takim cyklu.

Do góry