reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Nie chce mi dodać zdjęcia... sprostuje to co napisałam Wam. Bromergon biorę ponieważ mam bardzo wysoka prolaktyne... cykle i po 200 dni... od 16 dnia cyklu mam brać luteine do 25. Kiedy w takim razie owulacja? Ostatnio mój cykl trwał 35 dni. Pomożecie mi określić kiedy robić testy owulacyjne i kiedy zbliżenie z partnerem?
Może być tak, ze w ogóle nie masz owulacji. Ciężko powiedzieć jak masz cykle 200 dniowe 😁 na testach jest napisane kiedy zacząć je stosować, możesz spróbować wg instrukcji. Ja bym jednak w tej sytuacji wybrała monitoring, żeby zobaczyć czy jajka w ogóle ruszyły.

reklama
Normalne. Okres może przyjść do 14 dni po odstawieniu.
Dziękuję za odpowiedź, już zaczęłam się martwić. Możesz mi podpowiedzieć od kiedy mam robić testy owulacyjne by wylapac pik? Serio luteina blokuje owulacje? Dziś boli mnie podbrzusze i jajnik lewy. Jest sens zrobić później test owulacyjny? Bądź dalej to śledzić?

No i ogólnie mówi się, ze luteina brana przed owulacja może do owulacji nie dopuścić. Może ale nie musi. Jeśli dojdzie do owulacji i zapłodnienia i zagnieżdżenia to będzie ciąża. Jeśli do owulacji nie dojdzie to ciąży nie będzie. Test owulacyjny pokazuje tylko pik LH po którym powinno dojść do owulacji ale nie musi, dlatego polecam machnąć sobie cykl z monitoringiem równocześnie, tym bardziej ze ewidentnie miałaś problemy z brakiem owu.

Dziękuję za odpowiedź. Jest szansa na ciążę przy braniu tych leków? A kiedy wstępnie mogę pójść zbadać progesteron? Jest sens? Proszę o pomoc.

Szansa na ciążę jest zawsze jeśli uprawia się seks w dni płodne.
Nie wiemy o Tobie za wiele więc nie mam pojęcia czy leki które bierzesz mają jakiś większy wpływ na powodzenie. Na pewno nie powinny zaszkodzić.
Pozytywny test nie jest równoznaczny z owulacja. Nie wiadomo też kiedy ona będzie bo to Twój pierwszy test i równie dobrze pozytywny mógł być tydzień temu i już jesteś dawno po owu, a może być za 3 dni, a może nie być wcale.

Szansa na ciążę jest zawsze jeśli uprawia się seks w dni płodne.
Nie wiemy o Tobie za wiele więc nie mam pojęcia czy leki które bierzesz mają jakiś większy wpływ na powodzenie. Na pewno nie powinny zaszkodzić.
Pozytywny test nie jest równoznaczny z owulacja. Nie wiadomo też kiedy ona będzie bo to Twój pierwszy test i równie dobrze pozytywny mógł być tydzień temu i już jesteś dawno po owu, a może być za 3 dni, a może nie być wcale.
Jeśli chodzi o powodzenie to z tych leków mam dziecko 2 letnie z tym że brałam je pół roku i udało się.

reklama
Do góry