reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny co suplementujecie na poprawę jajek? I w jakich dawkach 😂 biorę kilka nowych rzeczy i zastanawiam się czy nie zaszaleć i nie dorzucić czegoś jeszcze. Póki co widzę lekka poprawę bo owu mimo poronienia była dosyć szybko i pęcherzyk pękł raczej w przyzwoitym rozmiarze więc skoro nie stać mnie na gonadotropiny to może poprawie sobie humor innymi dropsami😂
Hej, fajnie, że wróciłaś na forum 😉

Ja biorę inozytol, ale w dawce 6x650, bo tak przy PCOS jest zalecane + NAC 2x600.
Teraz mam zapisana małą dawkę metforminy i nie wiem czy nie zrezygnować z tego NAC 🤔 Endo powiedziała, że inozytol dalej łykać.
Też chętnie poczytam co dziewczyny suplementują 😁

reklama
Mi ginekolog powiedział, że to zależy od osoby. U jednej prog zablokuje owulacje a u drugiej nie. U mnie np za każdym razem jak brałam przed owulacją (na wyregulowanie cyklu) to nie było ale są osoby którym progesteron nie przeszkadza w tym aby doszło do owulacji.
Może tak być. Każda inaczej zareaguje na dany hormon czy lek. Ja brałam na plamienia, owulacje miałam swoje normalnie, wiec nie kusiliśmy losu 😁

Heloł! Jakie preparaty zawierające pałeczki kwasu mlekowego (utrzymanie pH w pochwie) bez recepty jesteście w stanie polecić? 🙏🙏🙏🙏

Mnie lekarz polecał Lactovaginal a teraz to w sumie nie Provag tak ja wszelki wypadek, doustnie, żeby się podczas covidowego osłabienia wzmocnić.

Ja stosuje/będę stosować Lakcid Intima. Póki co dni płodne więc przerwałam i nie biorę bo podczas starań nie wolno mieć nic w pochwie. 😅
No ja takie płodne płodne to nast tydzień. I w tym tyg chciałabym sobie wyregulować te pH, bo jestem po infekcji. Od 3 tygodni bez seksu 😰😬😛 i się szykujemy na nast tydzień jak do pierwszego seksu 🥲 dziś zawiozłam wymazy i czekamy na wyniki, mam nadzieję, że dziadostwo wyleczone, bo jak nie to kolejny cykl w piździet

Cześć dziewczyny :)
Ja juz po wizycie w klinice i kolejny raz dostałam menopur 75 jednak tym razem tylko cztery zastrzyki co drugi dzień, ponieważ pojawiły sie już jakieś niewielkie pęcherzyki na obu jajnikach ( jak nigdy! od 8 miesięcy owulacja tylko z prawego) 😳 w kolejną środę sprwdzimy czy tam coś urosło ;)

reklama
Cześć dziewczyny :)
Ja juz po wizycie w klinice i kolejny raz dostałam menopur 75 jednak tym razem tylko cztery zastrzyki co drugi dzień, ponieważ pojawiły sie już jakieś niewielkie pęcherzyki na obu jajnikach ( jak nigdy! od 8 miesięcy owulacja tylko z prawego) 😳 w kolejną środę sprwdzimy czy tam coś urosło ;)
A pytałaś o refundacje leków :-)?

Do góry