reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Niby znowu lepiej działa bo o przedłużonym uwalnianiu 🤷‍♀️

Więc działa gorzej bo uwalniana jest nieustannie a nie wtedy kiedy jest najbardziej potrzebna😜
Poza tym xr ma dużo mniejszy wpływ na utratę masy ciała, a dla wielu pacjentów z IO jest to istotne wsparcie. No ale są różne szkoły, najważniejsze żeby wyniki były dobre

Jeśli lekarz nie ma umowy z NFZ to wszystkie leki są 100% płatne. Ja leczę się prywatnie kilka lat, mój lekarz nie ma umowy z NFZ i niestety za wszystkie badania i leki płace normalnie. Inaczej pewnie jest w klinice niepłodności z programem, ale tu nie mam doświadczenia. Mój lekarz również pracuje w klinice niepłodności ale tam mnie nie przekierował, przyjmuje mnie normalnie w prywatnej przychodni. Na NFZ i jakieś dofinansowania czekałabym pewnie wieki, laparoskopię też robiłam prywatnie - na NFZ czekałabym ponad pół roku.
Kliniki mają umowy ;-)
Kilka tysięcy PLN różnicy za te leki jednak robi ogromną różnicę :-)
I dużo prywatnych lekarzy też ma umowy.

Byłam dziś u swojego lekarza, zapisał sobie moje wyniki, powiedział, że super idę jak burza 😝 Skupił się bardziej na opisie i zdjęciach z wizyty z tą niszą i mojej histero. Powiedział, żebym do Paśnika jeszcze zrobiła Pai1 (tego wcześniej nie zlecał, ale żeby był komplet), ale tego już w pakiecie nie mam, wiec trzeba sięgnąć do portfelika. Mam się do niego zgłosić po histeroskopii jak już będzie wiadomo co i jak, bo on czuje, że to właśnie ta wolna przestrzeń niezrosnieta przy bliźnie może być głównym powodem. Zbiera się tam ten śluz i robią się przez to takie małe jałowe stany zapalne i przez to te ciąże się nie utrzymują, ale to tylko jego teoria, a Paśnika i genetycznej poradni nie odpuszczać póki nie dojdziemy do sedna problemu 😉

Byłam dziś u swojego lekarza, zapisał sobie moje wyniki, powiedział, że super idę jak burza 😝 Skupił się bardziej na opisie i zdjęciach z wizyty z tą niszą i mojej histero. Powiedział, żebym do Paśnika jeszcze zrobiła Pai1 (tego wcześniej nie zlecał, ale żeby był komplet), ale tego już w pakiecie nie mam, wiec trzeba sięgnąć do portfelika. Mam się do niego zgłosić po histeroskopii jak już będzie wiadomo co i jak, bo on czuje, że to właśnie ta wolna przestrzeń niezrosnieta przy bliźnie może być głównym powodem. Zbiera się tam ten śluz i robią się przez to takie małe jałowe stany zapalne i przez to te ciąże się nie utrzymują, ale to tylko jego teoria, a Paśnika i genetycznej poradni nie odpuszczać póki nie dojdziemy do sedna problemu 😉

Ja robiłam pai w pakiecie z test dna, ale Ty reszte chyba już masz więc pewnie opłaca się oddzielnie

reklama
Do góry