reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Witajcie, forum sledze od niedawna i każdej kibicuje z całego serca. Mam fo Was pytanie na ile branie luteiny zaburza badz i nie jeśli chodzi o testy owulacyjne? Pierwszy raz je robię i pewnie za późno zaczęłam... dziś mamy 17 dzień cyklu, od wczoraj biorę luteine oraz bromergon. Powiedzcie kochane mi czy jest sens robić testy w moim przypadku? Zrobiłam przed chwilą max 10 minut temu i mam mocną kreskę. Ja się kompletnie na tym nie znam, jakie to trudne wszystko....😪

Nie chce mi dodać zdjęcia... sprostuje to co napisałam Wam. Bromergon biorę ponieważ mam bardzo wysoka prolaktyne... cykle i po 200 dni... od 16 dnia cyklu mam brać luteine do 25. Kiedy w takim razie owulacja? Ostatnio mój cykl trwał 35 dni. Pomożecie mi określić kiedy robić testy owulacyjne i kiedy zbliżenie z partnerem?

20220906_110212.jpg

Nie chce mi dodać zdjęcia... sprostuje to co napisałam Wam. Bromergon biorę ponieważ mam bardzo wysoka prolaktyne... cykle i po 200 dni... od 16 dnia cyklu mam brać luteine do 25. Kiedy w takim razie owulacja? Ostatnio mój cykl trwał 35 dni. Pomożecie mi określić kiedy robić testy owulacyjne i kiedy zbliżenie z partnerem?
Możesz nie mieć w ogóle owulacji, tak jak prawdopodobnie ja.
Ja miałam zawsze cykle powyżej 30 dni. Mój główny ginekolog kazał mi brać luteinę od 16 dc, jak Tobie. Byłam ostatnio u innego, i mówię mu, że miałam cykle po około 30-33 dni, to ten zalecił, żeby brać luteinę dopiero od 18 dc, bo luteina działa jak antykoncepcja i jeżeli do 16 dc nie wystąpi owulacja a ja wezmę luteinę, to już po ptakach 🤷‍♀️

35 dni? Czyli dopiero na 10 dni po odstawieniu luteiny przyszedł okres?

reklama
Do góry