reklama
pluto_nova
Moderator
Dziewczyny, które są pod opieką Paśnika - czy jest jakaś lista badań, które warto zrobić na pierwszą wizytę u Niego?
Bardzo dziękuję za odpowiedźwydaje mi się, że z takich oczywistych to już wszystko miałaś zależy jeszcze np bo mówisz hormony ok, ale jakie hormony, czy miałaś witamine b12, homocysteine, witamine D, dehas. I np mąż ok to co to znaczy - tylko podstawowe badania nasienie czy tez hormony, fragmenmtacje, usg jądre, hba, jest jeszcze test msome. W każdą diagniostykę da się wejść głębiej
Jeszcze histero i laparo jest też. Tam czasem widać rzeczy, których na usg nie.
Tak, masz rację, w każdą diagnostykę da się wejść glebiej
Homocysteine zbadałam na własną rękę - jest ok, b12 suplementuje przy Glucophage, mąż miał rozszerzone badanie nasienia, ale nie miał usg. Histero i laparo nie miałam, moja pani doktor powiedziała, że jeśli by nam się inseminacje nie udały to wtedy zrobimy.
Ale Dziewczyny, dziś odebrałam wynik cytologii i mam stopień II, wszystko ok, ale liczne leukocyty. Pamiętam, że kiedyś też tak miałam i inna pani doktor powiedziała, że to nic takiego... Ale gdziekolwiek czytam o leukocytach to oznacza to stan zapalny, wizytę u mojego lekarza dopiero będę miała, żeby zapytać. Czy któraś z Was miała taki wynik i musiała to jakoś leczyć?
Charlotte21
Fanka BB :)
Ja przy cytologii 2 i nawracajacych infekcjach intymnych i krwiomoczach mialam robione badania na ureaplasme, mykoplasme i chlamydie. Okazało się że mm ureaplasme (a co sie najadlam antybiotyków od różnych urologow!!! A tu w klinice na to wpadli aby zrobic) i 21 dni na 3 rodzajach antybiotyków i cisza z infekcjami. Moze masz akurat problem z infekcjami ?Bardzo dziękuję za odpowiedź
Tak, masz rację, w każdą diagnostykę da się wejść glebiej
Homocysteine zbadałam na własną rękę - jest ok, b12 suplementuje przy Glucophage, mąż miał rozszerzone badanie nasienia, ale nie miał usg. Histero i laparo nie miałam, moja pani doktor powiedziała, że jeśli by nam się inseminacje nie udały to wtedy zrobimy.
Ale Dziewczyny, dziś odebrałam wynik cytologii i mam stopień II, wszystko ok, ale liczne leukocyty. Pamiętam, że kiedyś też tak miałam i inna pani doktor powiedziała, że to nic takiego... Ale gdziekolwiek czytam o leukocytach to oznacza to stan zapalny, wizytę u mojego lekarza dopiero będę miała, żeby zapytać. Czy któraś z Was miała taki wynik i musiała to jakoś leczyć?
Megi_Meg
Hej Dziewczyny,
Ja dziś miałam monitoring, to był mój pierwszy cykl z lamettą, no niestety prawy jajnik nic, lewy ma kilka niewielkich pęcherzyków z których raczej nic nie będzie, w środę mam kolejną wizytę, jeśli nic się nie zmieni, to znowu zaczynam z duphastonem i na owulację dostaje silniejsze leki - i już dziś zostałam po informowana, że grozi to ciążą mnogą - czego panicznie się boje
Ja dziś miałam monitoring, to był mój pierwszy cykl z lamettą, no niestety prawy jajnik nic, lewy ma kilka niewielkich pęcherzyków z których raczej nic nie będzie, w środę mam kolejną wizytę, jeśli nic się nie zmieni, to znowu zaczynam z duphastonem i na owulację dostaje silniejsze leki - i już dziś zostałam po informowana, że grozi to ciążą mnogą - czego panicznie się boje
Ja przy cytologii 2 i nawracajacych infekcjach intymnych i krwiomoczach mialam robione badania na ureaplasme, mykoplasme i chlamydie. Okazało się że mm ureaplasme (a co sie najadlam antybiotyków od różnych urologow!!! A tu w klinice na to wpadli aby zrobic) i 21 dni na 3 rodzajach antybiotyków i cisza z infekcjami. Moze masz akurat problem z infekcjami ?
Właśnie nie za bardzo.. Ale jestem już po konsultacji z Panią Doktor i mam od dziś przez 10 dni brać Provag. Te wszystkie chlamydie, ureaplasme i mycoplasme robiłam w tamtym roku, nic nie wyszło. Dzięki za Wasze odpowiedzi wszystkie
Charlotte21
U mnie zawsze najlepiej globulka.A jeśli chodzi o pałeczki kwasu mlekowego, co najlepiej się sprawdza? Globulki czy tabletki l?
reklama
Anezka11
Dziękuję a mogę wiedzieć jakiej firmy stosujesz?U mnie zawsze najlepiej globulka.
Podziel się: