reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

@selenia0 ciaze z temperatury można potwierdzić w zasadzie po chyba 16 dniach podwyższonej temperatury. Z tego co pamietam jak oglądałam kiedys wykresy to nie zawsze jest wyraźny trzeci skok.

Jest zdecydowanie za wcześnie.

reklama
wydaje mi się, że z takich oczywistych to już wszystko miałaś :D zależy jeszcze np bo mówisz hormony ok, ale jakie hormony, czy miałaś witamine b12, homocysteine, witamine D, dehas. I np mąż ok to co to znaczy - tylko podstawowe badania nasienie czy tez hormony, fragmenmtacje, usg jądre, hba, jest jeszcze test msome. W każdą diagniostykę da się wejść głębiej :D
Jeszcze histero i laparo jest też. Tam czasem widać rzeczy, których na usg nie.
Bardzo dziękuję za odpowiedź :)
Tak, masz rację, w każdą diagnostykę da się wejść glebiej :)
Homocysteine zbadałam na własną rękę - jest ok, b12 suplementuje przy Glucophage, mąż miał rozszerzone badanie nasienia, ale nie miał usg. Histero i laparo nie miałam, moja pani doktor powiedziała, że jeśli by nam się inseminacje nie udały to wtedy zrobimy.
Ale Dziewczyny, dziś odebrałam wynik cytologii i mam stopień II, wszystko ok, ale liczne leukocyty. Pamiętam, że kiedyś też tak miałam i inna pani doktor powiedziała, że to nic takiego... Ale gdziekolwiek czytam o leukocytach to oznacza to stan zapalny, wizytę u mojego lekarza dopiero będę miała, żeby zapytać. Czy któraś z Was miała taki wynik i musiała to jakoś leczyć?

Bardzo dziękuję za odpowiedź :)
Tak, masz rację, w każdą diagnostykę da się wejść glebiej :)
Homocysteine zbadałam na własną rękę - jest ok, b12 suplementuje przy Glucophage, mąż miał rozszerzone badanie nasienia, ale nie miał usg. Histero i laparo nie miałam, moja pani doktor powiedziała, że jeśli by nam się inseminacje nie udały to wtedy zrobimy.
Ale Dziewczyny, dziś odebrałam wynik cytologii i mam stopień II, wszystko ok, ale liczne leukocyty. Pamiętam, że kiedyś też tak miałam i inna pani doktor powiedziała, że to nic takiego... Ale gdziekolwiek czytam o leukocytach to oznacza to stan zapalny, wizytę u mojego lekarza dopiero będę miała, żeby zapytać. Czy któraś z Was miała taki wynik i musiała to jakoś leczyć?
Ja przy cytologii 2 i nawracajacych infekcjach intymnych i krwiomoczach mialam robione badania na ureaplasme, mykoplasme i chlamydie. Okazało się że mm ureaplasme (a co sie najadlam antybiotyków od różnych urologow!!! A tu w klinice na to wpadli aby zrobic) i 21 dni na 3 rodzajach antybiotyków i cisza z infekcjami. Moze masz akurat problem z infekcjami ?

Hej Dziewczyny,
Ja dziś miałam monitoring, to był mój pierwszy cykl z lamettą, no niestety prawy jajnik nic, lewy ma kilka niewielkich pęcherzyków z których raczej nic nie będzie, w środę mam kolejną wizytę, jeśli nic się nie zmieni, to znowu zaczynam z duphastonem i na owulację dostaje silniejsze leki - i już dziś zostałam po informowana, że grozi to ciążą mnogą - czego panicznie się boje 🤦‍♀️

Ja przy cytologii 2 i nawracajacych infekcjach intymnych i krwiomoczach mialam robione badania na ureaplasme, mykoplasme i chlamydie. Okazało się że mm ureaplasme (a co sie najadlam antybiotyków od różnych urologow!!! A tu w klinice na to wpadli aby zrobic) i 21 dni na 3 rodzajach antybiotyków i cisza z infekcjami. Moze masz akurat problem z infekcjami ?

Właśnie nie za bardzo.. Ale jestem już po konsultacji z Panią Doktor i mam od dziś przez 10 dni brać Provag. Te wszystkie chlamydie, ureaplasme i mycoplasme robiłam w tamtym roku, nic nie wyszło. Dzięki za Wasze odpowiedzi wszystkie :)

reklama
Do góry