reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Nie wiem, czy wg waszego oka jestem staraczka, wg mojego niewatpliwie tak dlugo dojzewalo we mnie chec bycia mama..., ktorą duzo osob w moim zyciu chcialo wymusić, a do czego doszlam sama...bo ja bylam niechvianym dzieckiem... jakie to wszystko trudne...

Ja tak samo, nie mam tutaj tak dostepnosci, w Uk zyje od 9 lat, co sobie zrobie, to mam, jak bylam w PL bylam jeszcze na takim etpie, ze sie nie staram , ale jak bylam u gina to nic nie widzial zadnych przeciwskazan do ciazy...
Nie masz dostępu do leczenia w UK? A jeśli zejdziesz w ciążę?
Ja też nie mieszkam w Polsce i z ubezpieczeniem też bywa niełatwo... ale na razie mam. Z tym, że ja już jestem po dłuższych staraniach i za miesiąc podchodzę do IVF.

A wiesz może dokladnie z czym się to wiąże?
Ja nie, ale może któraś z dziewczyn napisze :)
Jedyne co zaobserwowałam u siebie, to ja praktycznie zawsze miałam wynik TSH przy górnej normie (tj. koło 4, nie więcej), natomiast wtedy, kiedy dowiedziałam się o ciąży (po 3 latach starań) to miałam jeden jedyny raz poniżej 2. Zatem myślę, że coś w tym jest :)
Nawet teraz miałam to w normie, ale powiedziałam lekarzowi, że się staram o ciążę, to dostałam na zbicie małą dawkę hormonu do przyjmowania (25mg)

Wiesz, nie wiem czy to normalne, bo pol roku sie bujamy i nic , nie wiem czy jestesmy niecierpliwi, czy cos nie tak z nami , i jak m okres to znowu że noe pyklo i zniesmaczeni oboje, wiem, ze noe powinno tak byc bo ludzie staraja sie latam, a noe miesiacami
Rzeczywiście, pół roku to jeszcze nie tak dużo, to raz. A dwa - same wyniki hormonów (jakich?) to dopiero wstępny etap... Jest wiele innych czynników.

reklama
Nie masz dostępu do leczenia w UK? A jeśli zejdziesz w ciążę?
Ja też nie mieszkam w Polsce i z ubezpieczeniem też bywa niełatwo... ale na razie mam. Z tym, że ja już jestem po dłuższych staraniach i za miesiąc podchodzę do IVF.
Oczywiscie , mam ubezpieczenie w Angli, sek w tym ze tu sluzba zdrowia ma wywalone, wg nich do 12 tyg to.nie jest dziecko, a ja do twgo etapi nawet.nie doszlam ale chorowalam tu na nerki konkretnie kamice i zaliczylam zabieg, angole nie uznaja ciąży do 12 tyg

Do góry