reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

20 lat różnicy :) 30 do 50 😈
I jak wiem, że z biologicznego puntu widzenia on się może ze mną starać najbliższe 10 lat. Na niechęć do dalszych prób wynika bardziej z odpowiedzialności za przyszłe dziecko i tego by miało jak najdłużej dwójkę rodziców.
Wiecie… po prostu myśle, ze gdybym przeciągała te starania w nieskończoności to byłoby to zbyt egoistyczne- to byłaby realizacja mojego marzenia bez patrzenia na konsekwencje dla dziecka

A ma już jakieś dzieci, czy oboje macie zero?

reklama
Hejka, po paru miesiącach wracam do gry :) co się zmieniło jak mnie nie było? Smutno mi widzieć tutaj nadal tyle znajomych nicków :(
O, myślałam o Tobie niejednokrotnie! I co tam się u Ciebie dzieje :) Mam nadzieję że sobie poukładałaś w głowie i teraz patrzysz pozytywnie przed siebie :)

A ma już jakieś dzieci, czy oboje macie zero?
Ma jedno dziecko w wieku 20 lat.
Nie ukrywam, że to jest czynnik, który dodatkowo mnie napina w naszej sytuacji. Ja chyba jestem zazdrosna, ze on już przeszedł jakąś drogę, która być może mi/ nam wspólnie- nie będzie dana.
Ale to juz kwestia, którą powinnam sobie przerobić w głowie ;) Wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale łatwo się mówi jak sie nie jest w danej rzeczywistości

Nie ukrywam, że to jest czynnik, który dodatkowo mnie napina w naszej sytuacji. Ja chyba jestem zazdrosna, ze on już przeszedł jakąś drogę, która być może mi/ nam wspólnie- nie będzie dana.
Ale to juz kwestia, którą powinnam sobie przerobić w głowie ;) Wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale łatwo się mówi jak sie nie jest w danej rzeczywistości
Takie mysli są normalne. Ważne, że chcecie iść do przodu razem. Znam pary z taką różnica wieku. Facet ma dzieci z innych związków i mu już styka. A ona? Jej potrzeba bycia mamą?
Jak jedno nie chce to przecież nie można zmusić.

O, myślałam o Tobie niejednokrotnie! I co tam się u Ciebie dzieje :) Mam nadzieję że sobie poukładałaś w głowie i teraz patrzysz pozytywnie przed siebie :)
Dziękuję :) muszę bo dookoła mnie dosłownie każda kobieta w wieku reprodukcyjnym jest w ciąży lub niedawno urodziła. Gdybym tego nie przerobiła chyba bym się zastrzeliła :D co nowego słychać?

Takie mysli są normalne. Ważne, że chcecie iść do przodu razem. Znam pary z taką różnica wieku. Facet ma dzieci z innych związków i mu już styka. A ona? Jej potrzeba bycia mamą?
Jak jedno nie chce to przecież nie można zmusić.
Tak masz racje, wspólny front to podstawa! Żeby tylko za tymi chęciami szły efekty to będę w niebie 🫶

To chyba tak już jest.. mój partner też ma już dziecko w wieku 11 lat i mam podobne odczucia 🙈 było by mi napewno ciężko gdyby nie chciał kolejnego dziecka, ale na szczęście razem bardzo chcemy 😊

reklama
Do góry