reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

20 lat różnicy :) 30 do 50 😈
I jak wiem, że z biologicznego puntu widzenia on się może ze mną starać najbliższe 10 lat. Na niechęć do dalszych prób wynika bardziej z odpowiedzialności za przyszłe dziecko i tego by miało jak najdłużej dwójkę rodziców.
Wiecie… po prostu myśle, ze gdybym przeciągała te starania w nieskończoności to byłoby to zbyt egoistyczne- to byłaby realizacja mojego marzenia bez patrzenia na konsekwencje dla dziecka

A ma już jakieś dzieci, czy oboje macie zero?

reklama
Hejka, po paru miesiącach wracam do gry :) co się zmieniło jak mnie nie było? Smutno mi widzieć tutaj nadal tyle znajomych nicków :(
O, myślałam o Tobie niejednokrotnie! I co tam się u Ciebie dzieje :) Mam nadzieję że sobie poukładałaś w głowie i teraz patrzysz pozytywnie przed siebie :)

A ma już jakieś dzieci, czy oboje macie zero?
Ma jedno dziecko w wieku 20 lat.
Nie ukrywam, że to jest czynnik, który dodatkowo mnie napina w naszej sytuacji. Ja chyba jestem zazdrosna, ze on już przeszedł jakąś drogę, która być może mi/ nam wspólnie- nie będzie dana.
Ale to juz kwestia, którą powinnam sobie przerobić w głowie ;) Wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale łatwo się mówi jak sie nie jest w danej rzeczywistości

Nie ukrywam, że to jest czynnik, który dodatkowo mnie napina w naszej sytuacji. Ja chyba jestem zazdrosna, ze on już przeszedł jakąś drogę, która być może mi/ nam wspólnie- nie będzie dana.
Ale to juz kwestia, którą powinnam sobie przerobić w głowie ;) Wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale łatwo się mówi jak sie nie jest w danej rzeczywistości
Takie mysli są normalne. Ważne, że chcecie iść do przodu razem. Znam pary z taką różnica wieku. Facet ma dzieci z innych związków i mu już styka. A ona? Jej potrzeba bycia mamą?
Jak jedno nie chce to przecież nie można zmusić.

O, myślałam o Tobie niejednokrotnie! I co tam się u Ciebie dzieje :) Mam nadzieję że sobie poukładałaś w głowie i teraz patrzysz pozytywnie przed siebie :)
Dziękuję :) muszę bo dookoła mnie dosłownie każda kobieta w wieku reprodukcyjnym jest w ciąży lub niedawno urodziła. Gdybym tego nie przerobiła chyba bym się zastrzeliła :D co nowego słychać?

Takie mysli są normalne. Ważne, że chcecie iść do przodu razem. Znam pary z taką różnica wieku. Facet ma dzieci z innych związków i mu już styka. A ona? Jej potrzeba bycia mamą?
Jak jedno nie chce to przecież nie można zmusić.
Tak masz racje, wspólny front to podstawa! Żeby tylko za tymi chęciami szły efekty to będę w niebie 🫶

To chyba tak już jest.. mój partner też ma już dziecko w wieku 11 lat i mam podobne odczucia 🙈 było by mi napewno ciężko gdyby nie chciał kolejnego dziecka, ale na szczęście razem bardzo chcemy 😊

reklama
Do góry