reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Generalnie to chyba jeśli zdecyduje się kiedyś na in vitro to albo pies srał ich dofinansowanie, albo (oby) będzie już inna władza
Oby🤞🏻🤞🏻🤞🏻 To co oni robią z tym krajem wola o pomstę do nieba, może być tak, ze zamiast na ivf to będę musiała wszystko wydać na tonę węgla żeby dom ogrzać do 17° przez miesiąc.

Dziewczyny, było już podobne pytanie, ale chciałam się upewnić, czy dobrze rozumuje.
Mam przez pół roku wywoływać sobie okres luteiną. Ale, że mam już swoje lata, no i że otrzymałam w spadku miovelie nac postanowiłam, że w tym cyklu poczekam na okres normalnie. Jak miałam brać od 16dc, to mi w moich starych cyklach w 16dc rozpoczynały się dni płodne, zatem nie wzięłam tej luteiny. No i tak czekam. Poczekam do 30 dc i wtedy - jeżeli nie przyjdzie miesiączka - i test będzie negatywny, to zacznę brać luteinę. Bo gdzieś mi utkwiło, że luteina może wstrzymać owulację. Prawda to?

Oby🤞🏻🤞🏻🤞🏻 To co oni robią z tym krajem wola o pomstę do nieba, może być tak, ze zamiast na ivf to będę musiała wszystko wydać na tonę węgla żeby dom ogrzać do 17° przez miesiąc.
1 tona 4 tysiące? Jakoś tak słyszałam. Masakra.
Jak ludzie na emeryturach czy rentach mają sobie poradzić, ale to temat rzeka

Nawet mi nie mów. Zapłaciliśmy w zeszłym tygodniu 18 tysięcy złotych za zapas pelletu 🤣. Ale lepiej mieć go u siebie, na wypadek gdyby znowu zniknął u wszystkich sprzedawców, tak jak było kilka miesięcy temu. Bo inaczej będziemy grzać farelką a prąd też drogi :p.

1 tona 4 tysiące? Jakoś tak słyszałam. Masakra.
Jak ludzie na emeryturach czy rentach mają sobie poradzić, ale to temat rzeka
U nas jeszcze +/- 3tys ale kwestia czasu jak dojdzie do 5. Na sezon potrzebuję Ok 2,5-3 tony. My, młodzi i pracujący, tez nie wiem jak sobie poradzimy 🤷🏻‍♀️

reklama
Do góry