reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Luz luz nawet nie wiedzialam, że tak jest 😱
Byłam przekonana, że płacisz i masz. Ja też co do zasady nie mam stwierdzonej przyczyny niepłodności.
Chociaż gdzieś tam z tyłu głowy mam myśl, że jak chcesz zbadać to Kliniki mają z tego takie siano, że zawsze znajdą powód. A może to moje durne nadzieje
Na pewno dużo zależy od lekarza. Wiadomo, że papier wszystko przyjmie. My np dzisiaj pytaliśmy o dodatki, np assisted hatching i mój lekarz uważa, żebyśmy się na razie nie rozpędzali i nie decydowali z góry na wszystko, bo to nie zawsze jest potrzebne. Generalnie zobaczymy co powie embriolog i wtedy będziemy decydować. Także no, nie naciąga nas na wszystko jak leci tylko tłumaczy czy to ma sens i jakie są opcje.

Gorzej, że poronienia w wywiadzie są wykluczeniem z dofinansowania w większości programów samorządowych. 😱

I jeszcze taka ciekawostka: przy in vitro jest większe ryzyko ciąży pozamacicznej niż przy naturalnym poczęciu.

Dziewczyny, skoro dziś mam owulację a ostatni stosunek był we wtorek to czy test ciążowy jutro będzie wiarygodny i pokaże ciążę?

🤣🤣🤣😂
Musiałam. 🤣 czasami czytając te pytania niektórych osób na forum aż nie wiem czy się śmiać czy płakać. 😅
Jeśli masz owulacje dzisiaj to ja spróbowałabym jeszcze uprawiać seks za 2,3 dni bo słyszałam że im bliżej okresu tym łatwiej zajść 😈

Na pewno dużo zależy od lekarza. Wiadomo, że papier wszystko przyjmie. My np dzisiaj pytaliśmy o dodatki, np assisted hatching i mój lekarz uważa, żebyśmy się na razie nie rozpędzali i nie decydowali z góry na wszystko, bo to nie zawsze jest potrzebne. Generalnie zobaczymy co powie embriolog i wtedy będziemy decydować. Także no, nie naciąga nas na wszystko jak leci tylko tłumaczy czy to ma sens i jakie są opcje.

Gorzej, że poronienia w wywiadzie są wykluczeniem z dofinansowania w większości programów samorządowych. 😱

I jeszcze taka ciekawostka: przy in vitro jest większe ryzyko ciąży pozamacicznej niż przy naturalnym poczęciu.

Generalnie to chyba jeśli zdecyduje się kiedyś na in vitro to albo pies srał ich dofinansowanie, albo (oby) będzie już inna władza

reklama
Do góry