reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Hej Dziewczyny! :) Dołączam do grona staraczek 2022, staramy się już ponad 2 lata, w między czasie była ciąża biochemiczna i pozamaciczna, usunęli mi wtedy jajowód. Poza tym różne inne problemy, podwyższone TSH (z tym sobie poradził Euthyrox), przeboje z insuliną (na szczęście dieta działa), problemy z owulacją i cienkie endometrium. Wczoraj miałam HSG, które na szczęściwe wykazało, że drugi jajowód jest drożny i od następnego cyklu podchodzimy do stymulacji lamettą :) Trzymajcie kciuki żeby wszystko się powiodło!

Witamy i obyś szybko dołączyła do wątków mamusiowych!

Ja dla odmiany po HO poszlam sobie do biura dzisiaj. Jest u mnie praca hybrydowa, poki co kiedy i ile się chce, od lipca zaczna cisnąć zeby ludzie przychodzili.
Powiem wam ze jednak jest różnica;) trzeba się zerwać z łóżka, wymalować, a nie wciagnac dres i prosto do kompa z wyra 🤣🤣🤣🤣

Ja dla odmiany po HO poszlam sobie do biura dzisiaj. Jest u mnie praca hybrydowa, poki co kiedy i ile się chce, od lipca zaczna cisnąć zeby ludzie przychodzili.
Powiem wam ze jednak jest różnica;) trzeba się zerwać z łóżka, wymalować, a nie wciagnac dres i prosto do kompa z wyra 🤣🤣🤣🤣
Zdradzić wam pewną tajemnicę? Zdarza mi się pisac szkic apelacji w łóżku. W bieliźnie ;)

(dzień z życia adwokata)

Kobietki takie pytanie wiem że ten temat krąży tu na tym wątku ale jakoś nie przykułam uwagi żeby dociekać co i jak. Naszła mnie myśl przy kawce😁 by pogadać z ginem jak w tym cyklu nie wyjdzie o drożności jajowodów. Pytanie za stoo punktów. Ile płaciliście za tą (nie)przyjemność? Cos czytałam o refundacji przez nfz ale nie mogę znaleźć konkretnej informacji. To iwylacznie odbywa sie w szpitalu? Czy też może w gabinecie u giną? Czy ginekolog przyjmujący prywatnie ale będący ordynatorem na patologii w szpitalu może zlecić na nfz taki zabieg? Jeśli zle mowie poprawcie mnie. Szukam na razie informacji bo Gin na ostatnim monitoringu wspominał że ".... jeśli jajowody drozne" także mysle że będzie brał pod uwagę by takie coś wykonać.

Super czytać dobre wieści, że sikacie i są rezultaty!💪❤️ Trzymam kciuki ✊ trzymajcie proszę i za mnie. Jutro zaczynam urlopix ze starym i wchodzę w dni płodne😁 wyjeżdżamy i zamierzamy, zgodnie z radą, wyluzować😃🍻🍻❤️‍🔥
Bardzo bym chciała wrócić z nadzieją i nie dopuszczać do badań nasienia, które mój ma na połowę czerwca.

Super czytać dobre wieści, że sikacie i są rezultaty!💪❤️ Trzymam kciuki ✊ trzymajcie proszę i za mnie. Jutro zaczynam urlopix ze starym i wchodzę w dni płodne😁 wyjeżdżamy i zamierzamy, zgodnie z radą, wyluzować😃🍻🍻❤️‍🔥
Bardzo bym chciała wrócić z nadzieją i nie dopuszczać do badań nasienia, które mój ma na połowę czerwca.
Ja zaszłam w cyklu w którym był badany ;)

Mamy taką samą zagawozdkę z domem 😂

Stary do mnie mówi, że po co mu dom za tyle kasy jak nie ma basenu xD

Kobietki takie pytanie wiem że ten temat krąży tu na tym wątku ale jakoś nie przykułam uwagi żeby dociekać co i jak. Naszła mnie myśl przy kawce😁 by pogadać z ginem jak w tym cyklu nie wyjdzie o drożności jajowodów. Pytanie za stoo punktów. Ile płaciliście za tą (nie)przyjemność? Cos czytałam o refundacji przez nfz ale nie mogę znaleźć konkretnej informacji. To iwylacznie odbywa sie w szpitalu? Czy też może w gabinecie u giną? Czy ginekolog przyjmujący prywatnie ale będący ordynatorem na patologii w szpitalu może zlecić na nfz taki zabieg? Jeśli zle mowie poprawcie mnie. Szukam na razie informacji bo Gin na ostatnim monitoringu wspominał że ".... jeśli jajowody drozne" także mysle że będzie brał pod uwagę by takie coś wykonać.

Możesz mieć skierowanie na NFZ i wtedy jest za darmo. Lekarz może być prywatny byle by miał umowę z NFZ (chyba)
Ja robię prywatnie bo po nie chce mi się czekać na termin na NFZ i koszt 650zł, ale widziałam też więcej.
Bez znieczulenia itd. bo ja nie czuję potrzeby :p zrobiłam sobie kiedyś podwójny kolczyk w języku, po tym przeżyję każdy ból :D

reklama
Do góry