reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
No wiadomo, kto jak woli, mu np. Poszliśmy do restauracji wszyscy i tak nieformalnie było błogosławieństwo. Podziękowań takich tradycyjnych tez nie mieliśmy bo wydawało nam się to takie sztywne, i wiedzieliśmy ze my się będziemy krępować przy wszystkich i nasi rodzice tez będą się złe czuć w tekiej sytuacji
To mi się właśnie nie podobały te wszystkie filmy (takie same), pasowania na tesciow (kogoś to w ogole śmieszy?) - po prostu powiedzieliśmy kilka słów od siebie i puściliśmy piosenkę : Slipping trough my fingers w wersji z Mamma Mia. Do dziś pamietam słowa taty: „ze stół ma 4 nogi i on ma teraz 4 synów”

To mi się właśnie nie podobały te wszystkie filmy (takie same), pasowania na tesciow (kogoś to w ogole śmieszy?) - po prostu powiedzieliśmy kilka słów od siebie i puściliśmy piosenkę : Slipping trough my fingers w wersji z Mamma Mia. Do dziś pamietam słowa taty: „ze stół ma 4 nogi i on ma teraz 4 synów”
My tez żadnych filmów itp., co to pasowanie na teściów ? 😃

My tez żadnych filmów itp., co to pasowanie na teściów ? 😃
Widziałam to na kilku weselach na Śląsku. Przepis na żenadę:

Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z co najmniej dwóch dań i deseru?
Rodzice: ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów:
- jak będziesz w moim wieku .....
- ja to się nie chcę wtrącać, ale ....

Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajmować się gromadką co najmniej 10 wnucząt jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?

Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej?

Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?

Wodzirej: Czy ślubujecie być dla siebie nawzajem dobrymi swatami?

To tylko przykład ale może być znacznie gorzej

Widziałam to na kilku weselach na Śląsku. Przepis na żenadę:

Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z co najmniej dwóch dań i deseru?

Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów:
- jak będziesz w moim wieku .....
- ja to się nie chcę wtrącać, ale ....

Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajmować się gromadką co najmniej 10 wnucząt jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?

Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej?

Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?

Wodzirej: Czy ślubujecie być dla siebie nawzajem dobrymi swatami?

To tylko przykład ale może być znacznie gorzej
Nie wiedziałam że takie przysięgi istnieją i ludzie w to idą 🙈😂

reklama
Do góry