reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Powiem wam ze właśnie swita mi w glowie zrobienie tez tych krzywych, bo skoro @Ladycarooo i @Alabama89 tez musicie jesc co 3h i obie macie cos lekko nie tak z insulina to moze cos w tym jest. Nie chce generalizować, ale juz tak analizuje swoj organizm ze cos mi to podpada XD
Ja bylam przekonana, że będzie ok. Slodyczy nie jem, odzywiam sie ok, no moze za duzo tych wegli... ale ja je kochom 😭

reklama
I z calego serca Ci życzę, żeby właśnie ta umowa byla dla Ciebie przystanią na macierzynski :D ja mialam ten sam plan i po 2 latach bez ciąży w końcu zmieniam.
Wy jestescie na poczatku drogi i mam nadzieję, że zaraz zobaczysz kreski! :)
narazie czekam na @, bo mi się spóźnia a nie będę kolejnych testu robić, bo szkoda plastiku, zrobiłam dwa negatywne - nie ma się co nakręcać. Czytałam wcześniejsze posty o pryszczach? :D O Co chodzi? Mogę się domyślać, że chodzi o pogorszenie stanu cery na początku ciąży ale nie jestem pewna. Niech ktoś mnie oświeci :D. Ja po odstawieniu antykoncepcji miałam wysyp na maksa, teraz już jest lepiej ale mam masę przebarwień po wypryskach, z którymi teraz walczę. Trafiłam na super lekarkę która jest ginekologiem i endokrynologiem, zrobiam cały pakiet badań łącznie z usg tarczycy i witaminą D. Na wyniki wit. D czekam do następnej wizyty a cała reszta badań jest ok.

a co do pracy to racja, ja też jak w ciągu roku nie zajdę to zmienię pracę na pewno... bo już mam dość, szkoda życia żeby się gdzieś męczyć :)

narazie czekam na @, bo mi się spóźnia a nie będę kolejnych testu robić, bo szkoda plastiku, zrobiłam dwa negatywne - nie ma się co nakręcać. Czytałam wcześniejsze posty o pryszczach? :D O Co chodzi? Mogę się domyślać, że chodzi o pogorszenie stanu cery na początku ciąży ale nie jestem pewna. Niech ktoś mnie oświeci :D. Ja po odstawieniu antykoncepcji miałam wysyp na maksa, teraz już jest lepiej ale mam masę przebarwień po wypryskach, z którymi teraz walczę. Trafiłam na super lekarkę która jest ginekologiem i endokrynologiem, zrobiam cały pakiet badań łącznie z usg tarczycy i witaminą D. Na wyniki wit. D czekam do następnej wizyty a cała reszta badań jest ok.
Wiesz co z tymi pryszczami to my sie tu zbijamy bo od czasu do czasu wpadnie tu jedna z druga z pytaniem czy jest w ciazy bo ma pryszcza na brodzie a nigdy tak nie miala 😂 albo inne rzeczy ktore moga swiadczyc o wszystkim i o niczym, jak biegunka czy coś. I jak uświadamiamy taka delikwentke to sie obraza i mówi, że plujemy jadem xD

Mialam nadzieje ze sie uda w tym cyklu więc się tu nie przedstawiałam żeby nikogo nie wqu.. niestety dziś @ wiec jutrzejszy planowany test daruje a i przedstawic sie czas.. 36 lat jeszcze do lipca, starań około 2 lata, ciaza była 1 nieudana, apkowy termin porodu przypadał na jutro więc tym bardziej jest przykro.. poronienie było samoistne, dowiedziałam się w 12 tygodniu, płód był określony na chyba około 8 tydzień.. mieszkam w uk więc nie widziałam bicia serca (tu nie ma ciąży do 12 tyg).. byłam w pl na Wielkanoc i dostalam aromek, w związku z tym mialam wielkie nadzieje na ten cykl.. szkoda ze nie mogę monitorować cyklu tu w UK bo tak na ślepo to chyba ciezko nawet ze stymulacja!

Ja bylam przekonana, że będzie ok. Slodyczy nie jem, odzywiam sie ok, no moze za duzo tych wegli... ale ja je kochom 😭
No ja ogolnie slodyczy nie jem jakos duzo, zdecydowanie wole chipsy i jem ich wiecej. No makarony i biale buleczki tez kocham 😥 węgle Ci zostaną ale z tego co rozumiem te mniej lubiane czyli kasze, pelnoziarniste pieczywo, makaron razowy 🥺 jesli zle mowie to poprawcie 😉

Mialam nadzieje ze sie uda w tym cyklu więc się tu nie przedstawiałam żeby nikogo nie wqu.. niestety dziś @ wiec jutrzejszy planowany test daruje a i przedstawic sie czas.. 36 lat jeszcze do lipca, starań około 2 lata, ciaza była 1 nieudana, apkowy termin porodu przypadał na jutro więc tym bardziej jest przykro.. poronienie było samoistne, dowiedziałam się w 12 tygodniu, płód był określony na chyba około 8 tydzień.. mieszkam w uk więc nie widziałam bicia serca (tu nie ma ciąży do 12 tyg).. byłam w pl na Wielkanoc i dostalam aromek, w związku z tym mialam wielkie nadzieje na ten cykl.. szkoda ze nie mogę monitorować cyklu tu w UK bo tak na ślepo to chyba ciezko nawet ze stymulacja!
Przykro mi ze to Cie spotkalo :(

Dobra mam wyniki krzywej! Proszę o pomoc, bo pierwszy raz robiłam. @Zazuu :D
Na czczo: glukoza 89,9 Insulina 5
Po 1h: glukoza 136,5 Insulina 53,2
po 2h: glukoza 94,6 Insulina 26,2

Hemoglobina glikowana: 4,9% HB (29.8 mmol/mol)
Nie wiem do końca jak twoje wyniki, wydaje mi się że insulina po 2h powinna być niższa ale ogólnie to tragedii nie ma, dla porównania moje wyniki
Na czczo: 17,02
Po 1 h: 143,1
Po 2 h: 131,1
😄
Mysle że w twoim przypadku ogarnięty ginekolog może przepisać metformine bo wierzę w jej moc jeśli chodzi o jakość jajeczka😊

Duzo zalezy jak mówisz od lekarza. Ja no mialam histeroskopia operacyjna (usuwanie polipa) i mnie wprost zapytali czy chce l4 i na ile. Powiedzialam ze chce i ile mogę maksymalnie dostać. I wypisali 2 tygodnie ;) a ze to akurat bylo na początku grudnia to styknelo przed świętami
Ale faaaajnie, mnie następnego dnia wysyłali do pracy! Zwolnienie się tak naprawdę nie należy... Dzień po zostałam w domu z bólem głowy, ale już potem niestety...

reklama
Wiesz co z tymi pryszczami to my sie tu zbijamy bo od czasu do czasu wpadnie tu jedna z druga z pytaniem czy jest w ciazy bo ma pryszcza na brodzie a nigdy tak nie miala 😂 albo inne rzeczy ktore moga swiadczyc o wszystkim i o niczym, jak biegunka czy coś. I jak uświadamiamy taka delikwentke to sie obraza i mówi, że plujemy jadem xD
aaaaa :d hahahahhaha :D okej :D no tak ja mam dwa na policzku, to na pewno jest znak hahaha :D

Do góry