reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

@Ladycarooo ja myśle ze w węglach jest większy problem niż w sporadycznych słodyczach. Moje słodycze tez są problemem bo to wypieki. Ja wprowadziłam kilka zmian np. białej màki używam orkiszowej bo ma niższy indeks.

Ja miałam insulinę 4, 44.8, 21.6 - i tylko osoby zajmujące się niepłodnością dostrzegły w tym problem - ze to już wynik na granicy. Diabetolog powiedział, że jest w normie i że raczej takie wyniki nie ma żadnego wpływu. Ale już gin-naprotechnolog mówi ze powinnam pilnować diety, tak samo dietetyczka kliniczna, że przy takich wynikach powinnam już być na diecie z niskim IG, zwłaszcza mając obciążenie genetyczne w postaci taty cukrzyka.

reklama
A tak generalnie to może któreś z Was się to przyda - bo ja mam taka zaprzyjaźniona pare, która starała się 6 lat i jeden lekarz wysłał tego gościa na badanie prolaktyny i okazało się, że ma wysoka i ze ma guzki na przysadce. Oni działali na wielu frontach, ale tez z ta jego prolaktyna i ale generalnie się udało. Tak mi się o tym dziś przypomniało i może dla kogoś okaże się to pomocne.

Nie no muszę Wam to pokazać bo ja sama nie ogarniam. Dzisiaj jest 7 dc wczoraj skończyłam okres i dlaczego ta kreska tam jest? To jest drugi test owu i przy każdym 2h odstępu. Robię sie głupsza

Załączniki

• IMG_20220525_202104.jpg
    IMG_20220525_202104.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 85
Nie no muszę Wam to pokazać bo ja sama nie ogarniam. Dzisiaj jest 7 dc wczoraj skończyłam okres i dlaczego ta kreska tam jest? To jest drugi test owu i przy każdym 2h odstępu. Robię sie głupsza
Na testach owulacyjnych praktycznie cały cykl jest druga kreska, raz delikatna, raz mocniejsza bo LH występuje cały cykl, bliżej owulacji jest poprostu wyższe stężenie i dlatego wtedy występuje pik na testach.

reklama
Tu masz kolejno 11 dc, 12 dc, 13 dc 9.30 i 13 dc 17.00 pik. 14dc o godz 10.00 mialam juz pekniety pecherzyk. To chyba troche szybko ale mój organizm zapierdala 🤣
No i ostatni jako jedyny mokry, ale jak wysechl to dalej nie bylo wątpliwości
20220520_172004.jpg

Do góry