reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Dziewczyny, byłam dzisiaj na monitoringu - Endo 7 mm, pęcherzyk w prawym jajniku 16 mam, ale... Coś ja zaintrygowało w mojej macicy, zaczęła dokładniej badać, przełączyła USG na 3d i obraz sugeruje podwójna macice...

Nie wiem co mam myśleć... Ona twierdzi, że to nie powinno wpłynąć na starania. Mamy teraz normalnie działać i w poniedziałek zobaczyć czy pęcherzyk pękł.

Dziewczyny, byłam dzisiaj na monitoringu - Endo 7 mm, pęcherzyk w prawym jajniku 16 mam, ale... Coś ja zaintrygowało w mojej macicy, zaczęła dokładniej badać, przełączyła USG na 3d i obraz sugeruje podwójna macice...

Nie wiem co mam myśleć... Ona twierdzi, że to nie powinno wpłynąć na starania. Mamy teraz normalnie działać i w poniedziałek zobaczyć czy pęcherzyk pękł.
To zależy. Najpierw miałam podejrzenie macicy jednorożnej z rogiem szczątkowym, a po laparoskopii wyszło, że mam dwie macice. Tylko laparoskopia da odpowiedź czy akurat w Twoim przypadku ma to wpływ czy nie. W moim nw szczęście nie bo prawidłowa macica jest normalnych rozmiarów, a druga jestt w bonusie. Najczęściej jednak ta prawidłowa jest przez to mniejsza. U mnie skutkuje to nq przykład brakiem drożności lewego jajowodu

Nabrałam się leków, gruba obstawa i odpuściło tak że nawet jeszcze się zdrzemnęłam parę minut, obudziłam się i stwierdziłam że teraz to mogę iść do pracy :) Ale lajtowy dzień bo szef wiedział że muszę zrobić badania okresowe także zdjął ze mnie większość pracy, uf :)
Nie gadam z Tobą🤪 bo przez te heheszki o okresie i do mnie dzisiaj przyszedł. Nienawidzę tego. Nadal cycki małe, woda nienabrana. Bierze mnie to z zaskoczenia 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Mam nadzieję, że nie będzie się ze mnie lało strumieniem po tym zabiegu.

Też mam niby mięśniaka, tak twierdziło 3 lekarzy, tylko jeden powiedział, że w sumie nie może jednoznacznie stwirdzic co to. I też mówili, że to nie ma wpływu na zajście w ciążę. (1,5cm)

reklama
Do góry