reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Dziewczyny, byłam dzisiaj na monitoringu - Endo 7 mm, pęcherzyk w prawym jajniku 16 mam, ale... Coś ja zaintrygowało w mojej macicy, zaczęła dokładniej badać, przełączyła USG na 3d i obraz sugeruje podwójna macice...

Nie wiem co mam myśleć... Ona twierdzi, że to nie powinno wpłynąć na starania. Mamy teraz normalnie działać i w poniedziałek zobaczyć czy pęcherzyk pękł.

Dziewczyny, byłam dzisiaj na monitoringu - Endo 7 mm, pęcherzyk w prawym jajniku 16 mam, ale... Coś ja zaintrygowało w mojej macicy, zaczęła dokładniej badać, przełączyła USG na 3d i obraz sugeruje podwójna macice...

Nie wiem co mam myśleć... Ona twierdzi, że to nie powinno wpłynąć na starania. Mamy teraz normalnie działać i w poniedziałek zobaczyć czy pęcherzyk pękł.
To zależy. Najpierw miałam podejrzenie macicy jednorożnej z rogiem szczątkowym, a po laparoskopii wyszło, że mam dwie macice. Tylko laparoskopia da odpowiedź czy akurat w Twoim przypadku ma to wpływ czy nie. W moim nw szczęście nie bo prawidłowa macica jest normalnych rozmiarów, a druga jestt w bonusie. Najczęściej jednak ta prawidłowa jest przez to mniejsza. U mnie skutkuje to nq przykład brakiem drożności lewego jajowodu

Nabrałam się leków, gruba obstawa i odpuściło tak że nawet jeszcze się zdrzemnęłam parę minut, obudziłam się i stwierdziłam że teraz to mogę iść do pracy :) Ale lajtowy dzień bo szef wiedział że muszę zrobić badania okresowe także zdjął ze mnie większość pracy, uf :)
Nie gadam z Tobą🤪 bo przez te heheszki o okresie i do mnie dzisiaj przyszedł. Nienawidzę tego. Nadal cycki małe, woda nienabrana. Bierze mnie to z zaskoczenia 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Mam nadzieję, że nie będzie się ze mnie lało strumieniem po tym zabiegu.

Też mam niby mięśniaka, tak twierdziło 3 lekarzy, tylko jeden powiedział, że w sumie nie może jednoznacznie stwirdzic co to. I też mówili, że to nie ma wpływu na zajście w ciążę. (1,5cm)

reklama
Do góry