reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
No właśnie tyle mniej więcej jestem. Ciężko powiedzieć bo nie miałam monitoringu. Troche późno sie zdecydował zadomowić i przed oczami mam statystyki @Zazuu O powodzeniu ciąży w zależności od zagnieżdżenia... jak narazie dość uparty 🤷🏽‍♀️
To tylko statystyki,wiadomo że nie ma gwarancji ale wiele dziewczyn z tak niską betą na początku już widziało serduszko 🙂 Teraz odpoczywaj i bądź dobrej myśli,niech się orzeszek rozpycha 🥰🥰

Dziewczyny minęło 7 dni od podania zastrzyku. Z ciekawości zrobiłam test o czułości 10, który wyszedł negatywny. Czy jest jeszcze jakaś nadzieja, że jednak się udało skoro zastrzyk tak szybko "wyparował" ze mnie?

I w dodatku nie odczuwam kompletnie nic .. Jestem na luteinie, to mój 23 DC i ani bólów piersi, ani bólów jajnika ... Jak to co miesiąc bywało już nawet tydzień przed miesiączką. Generalnie zero "urojonych" objawów ciąży ani tych miesiączkowych również.

Hej 😊 dawno się tutaj nie odzywałam.
W skrócie moje cykle zawsze były 33-37 dniowe. Od sierpnia 2021r. Trzy cykle miałam po min. 53 dni. Ostatni cykl trwał 37 dni. Testy owu wyszły pozytywne około 19dc w tym czasie również był śluz płodny. ( nie miałam potwierdzonej owulacji - nie byłam na monitoringu). Okres zaczął się 6 marca. Dzisiaj jest 18dc i miałam robione usg. Według lekarza owulacja już się odbyła i mogła być dzisiaj w nocy ( endometrium 7,9 mm, ciałko żółte 13,2mm, ślad płynu w zat. Douglasa ).. dziwi mnie to, że owulacja była, ponieważ śluz płodny zaczął się dopiero dzisiaj (dzisiaj jest jego zdecydowanie więcej), a testy owulacyjne były cały czas negatywne.

Nadrobiłam zaległości z popołudnia i przeczytałam Wasze newsy, trzymam kciuki i nawet palce u stóp zawijam za Wasze bety, testy, owulki, rozmowy o pracę i uśmiech na co dzień. Ja wczoraj odkryłam jak "wygląda" otwarta szyjka 😅😅 umówiłam się też do nowego gina po Wielkanocy. W sprawach zastrzykowych i lekowych jestem zielona więc się nie włączam w dyskusję. Miłego wieczoru 😘

reklama
Update.
Lekarz kazał powtórzyć betę I proga w piątek 🙄 zaraz mi żył braknie do kłucia 🙄
Pytałam o proga to mowi ze jak wezme to on w piątek nie zobaczy prawdziwego poziomu 🙄

Do góry