reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
No właśnie tyle mniej więcej jestem. Ciężko powiedzieć bo nie miałam monitoringu. Troche późno sie zdecydował zadomowić i przed oczami mam statystyki @Zazuu O powodzeniu ciąży w zależności od zagnieżdżenia... jak narazie dość uparty 🤷🏽‍♀️
To tylko statystyki,wiadomo że nie ma gwarancji ale wiele dziewczyn z tak niską betą na początku już widziało serduszko 🙂 Teraz odpoczywaj i bądź dobrej myśli,niech się orzeszek rozpycha 🥰🥰

Dziewczyny minęło 7 dni od podania zastrzyku. Z ciekawości zrobiłam test o czułości 10, który wyszedł negatywny. Czy jest jeszcze jakaś nadzieja, że jednak się udało skoro zastrzyk tak szybko "wyparował" ze mnie?

I w dodatku nie odczuwam kompletnie nic .. Jestem na luteinie, to mój 23 DC i ani bólów piersi, ani bólów jajnika ... Jak to co miesiąc bywało już nawet tydzień przed miesiączką. Generalnie zero "urojonych" objawów ciąży ani tych miesiączkowych również.

Hej 😊 dawno się tutaj nie odzywałam.
W skrócie moje cykle zawsze były 33-37 dniowe. Od sierpnia 2021r. Trzy cykle miałam po min. 53 dni. Ostatni cykl trwał 37 dni. Testy owu wyszły pozytywne około 19dc w tym czasie również był śluz płodny. ( nie miałam potwierdzonej owulacji - nie byłam na monitoringu). Okres zaczął się 6 marca. Dzisiaj jest 18dc i miałam robione usg. Według lekarza owulacja już się odbyła i mogła być dzisiaj w nocy ( endometrium 7,9 mm, ciałko żółte 13,2mm, ślad płynu w zat. Douglasa ).. dziwi mnie to, że owulacja była, ponieważ śluz płodny zaczął się dopiero dzisiaj (dzisiaj jest jego zdecydowanie więcej), a testy owulacyjne były cały czas negatywne.

Nadrobiłam zaległości z popołudnia i przeczytałam Wasze newsy, trzymam kciuki i nawet palce u stóp zawijam za Wasze bety, testy, owulki, rozmowy o pracę i uśmiech na co dzień. Ja wczoraj odkryłam jak "wygląda" otwarta szyjka 😅😅 umówiłam się też do nowego gina po Wielkanocy. W sprawach zastrzykowych i lekowych jestem zielona więc się nie włączam w dyskusję. Miłego wieczoru 😘

reklama
Update.
Lekarz kazał powtórzyć betę I proga w piątek 🙄 zaraz mi żył braknie do kłucia 🙄
Pytałam o proga to mowi ze jak wezme to on w piątek nie zobaczy prawdziwego poziomu 🙄

Do góry