reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Trochę ma rację [emoji28]
Nie macie tam dupka?
BTW pobierać można też ze stopy więc ba luzie znajdą żyle [emoji23]
No ja wiem ze ma rację 🥺 ale liczyłam że pozwoli mi pochłonąć te kapsułki ociekające progesteronem 🤤
Zaraz wygoogluje odpowiedznik dupka 🤭

Generalnie zakładam, że Twój gin chce obserwować tego proga pod kątem pozamacicznej i wtedy jego decyzja jest bardzo mądra. Gdyby prog naturalnie przekroczył 25 ng/ml można by było z dużym prawdopodobieństwem wykluczyć ciążę pozamaciczną a to już coś
No ja wiem ze ma rację [emoji3064] ale liczyłam że pozwoli mi pochłonąć te kapsułki ociekające progesteronem [emoji1786]
Zaraz wygoogluje odpowiedznik dupka [emoji2960]

Generalnie zakładam, że Twój gin chce obserwować tego proga pod kątem pozamacicznej i wtedy jego decyzja jest bardzo mądra. Gdyby prog naturalnie przekroczył 25 ng/ml można by było z dużym prawdopodobieństwem wykluczyć ciążę pozamaciczną a to już coś
Tak, wspomniał o ciąży ektopowej w rozmowie 🥺 na podstawie wyniku bety z piątku ma mi wyznaczyć termin usg, pewnie zeby w razie czego szybko wyłapac 🤷🏽‍♀️
Wogole przedstawił mi tylko czarne scenariusze ale dodał ze szanse są 50 na 50 😁 (nie domyśliłabym sie😁)

Ps. Wygooglowalam, duphaston w Hiszpanii to ......... duphaston 🤭😁

Można go kupić bez recepty?
Ja bym poczekała tak jak mówi lekarz, ale jak bardzo chcesz jakiś brać to najlepiej ten bo nie wychodzi we krwi
Tak, wspomniał o ciąży ektopowej w rozmowie [emoji3064] na podstawie wyniku bety z piątku ma mi wyznaczyć termin usg, pewnie zeby w razie czego szybko wyłapac [emoji2374]
Wogole przedstawił mi tylko czarne scenariusze ale dodał ze szanse są 50 na 50 [emoji16] (nie domyśliłabym sie[emoji16])

Ps. Wygooglowalam, duphaston w Hiszpanii to ......... duphaston [emoji2960][emoji16]

Hej 😊 dawno się tutaj nie odzywałam.
W skrócie moje cykle zawsze były 33-37 dniowe. Od sierpnia 2021r. Trzy cykle miałam po min. 53 dni. Ostatni cykl trwał 37 dni. Testy owu wyszły pozytywne około 19dc w tym czasie również był śluz płodny. ( nie miałam potwierdzonej owulacji - nie byłam na monitoringu). Okres zaczął się 6 marca. Dzisiaj jest 18dc i miałam robione usg. Według lekarza owulacja już się odbyła i mogła być dzisiaj w nocy ( endometrium 7,9 mm, ciałko żółte 13,2mm, ślad płynu w zat. Douglasa ).. dziwi mnie to, że owulacja była, ponieważ śluz płodny zaczął się dopiero dzisiaj (dzisiaj jest jego zdecydowanie więcej), a testy owulacyjne były cały czas negatywne.
Nic gin nie mówi na takie dlugie i nieregularne cykle?
Wiesz, śluz śluzem, testy testami a organizm czasem swoje xD

Można go kupić bez recepty?
Ja bym poczekała tak jak mówi lekarz, ale jak bardzo chcesz jakiś brać to najlepiej ten bo nie wychodzi we krwi
Przeszlo mi to przez myśl tylko ze jak ja potem mu powiem ze brałam za jego plecami ? Mimo że powiedzial żeby nie brać ... albo będę brała i ukrywała przed nim?
Musze podejść racjonalnie i poczekać mimo że wolałabym już działać

Myślę, że to słuszna decyzja.
Pamiętaj i powtarzaj sobie, jeśli ciąża jest ZDROWA to sobie poradzi sama [emoji3590][emoji1696]
Przeszlo mi to przez myśl tylko ze jak ja potem mu powiem ze brałam za jego plecami ? Mimo że powiedzial żeby nie brać ... albo będę brała i ukrywała przed nim?
Musze podejść racjonalnie i poczekać mimo że wolałabym już działać

reklama
@olka11135 przypomnisz jak u Ciebie wykryli ciążę ektopową? (Just in case)

Myślę, że to słuszna decyzja.
Pamiętaj i powtarzaj sobie, jeśli ciąża jest ZDROWA to sobie poradzi sama [emoji3590][emoji1696]
Właśnie tak do tego podchodzę. Przeszłam już etap szoku ze sie udało, potem płaczu i nastawienia się na najgorsze, dziś zaskoczenie ze jednak rośnie wiec teraz staram się podchodzić na zimno

Do góry