reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Polecam, nie są to może najtańsze badania (ja płaciłam 400 zl z groszami, ale wiem że da się dużo taniej tylko trzeba poszukać), ale potrafią sporo namieszać.
Teraz coraz więcej lekarzy o tym mówi i często okazuje się, że właśnie to było przyczyną niepłodności u par, które miały początkowo stwierdzoną niepłodność idiopatyczną
Nie tego nie robiłam, warto sprawdzić

Polecam, nie są to może najtańsze badania (ja płaciłam 400 zl z groszami, ale wiem że da się dużo taniej tylko trzeba poszukać), ale potrafią sporo namieszać.
Teraz coraz więcej lekarzy o tym mówi i często okazuje się, że właśnie to było przyczyną niepłodności u par, które miały początkowo stwierdzoną niepłodność idiopatyczną
Wlasnie widzę że mogę mieć je taniej na pakiecie medycznym, ale musiałabym mieć skierowanie od swojego ginekologa który niby jest najlepszy w moim mieście ale niechętny jakoś do dawania badań

Hej dziewczyny dołączam do was🙃
Staramy się z mężem od września
Dziś 35dc @ dalej nie ma dziś rano robiłam test niestety negatywny 😔
@ zawsze jest regularnie co 31 /+1/-1
Ale test już by wyszedł pozytywnie więc już nie mam nadzieji. Ogółem nie czuje się na @ a zawsze tydzień wcześniej już miałam objawy. Teresa piersi lekko się powiększyły i przy dotknięciu bola co jaki czas podbrzusze mnie zaboli i tyle😐

Cześć!
Dziś 25 dzień cyklu, ale chyba mogę uznać za pierwszy, bo okres się rozkręca. Wreszcie 😀 do dzisiaj powinnam brać dupka, ale chyba już nie wezmę tej ostatniej tabletki, niech się zacznie nowy cykl w końcu, bo zaczynam stymulację 😀 tylko tak się zastanawiam, czy dzisiejszy dzień mogę uznać za początek okresu, bo narazie to tylko takie plamienie, no ale poczekam chyba do wieczora i zobaczę czy się coś bardziej rozkręci 🤔
Można tak bez nagatywnych konsekwencji odstawić dupka wczesniej? Tez mi sie nie uśmiecha wydłużanie cyklu (a musze zacząć go brać z opóźnieniem 3-dniowym)

Można tak bez nagatywnych konsekwencji odstawić dupka wczesniej? Tez mi sie nie uśmiecha wydłużanie cyklu (a musze zacząć go brać z opóźnieniem 3-dniowym)
No ja zamiast przez 10 dni wezmę przez 9, okres i tak się rozkręca to się nic nie stanie, w zeszłym cyklu też tak zrobiłam, bo zapomniałam po prostu o ostatniej tabletce :) długo biorę dupka i faktycznie cykle mi się znacznie skróciły, z 35-37 dni na 26. A od którego dnia cyklu go bierzesz i jak długie masz cykle?

No ja zamiast przez 10 dni wezmę przez 9, okres i tak się rozkręca to się nic nie stanie, w zeszłym cyklu też tak zrobiłam, bo zapomniałam po prostu o ostatniej tabletce :) długo biorę dupka i faktycznie cykle mi się znacznie skróciły, z 35-37 dni na 26. A od którego dnia cyklu go bierzesz i jak długie masz cykle?
Mam cykle 29 dni. Jestem w trakcie pierwszego cyklu stymulowanego, w I części brałam Lamettę, więc teraz mam zapisany Duphaston 16-25 dc. W międzyczasie okazało się, że za szybko została mi przepisana stymulacja (najprawdopodobniej naturalnie mam owulację), dlatego w przyszłym cyklu ją odstawiam i planuję monitoring. W tym cyklu zrezygnowałam z zastrzyku i starań ze względu na ryzyko ciąży bliźniaczej (2 pęcherzyki po 19 i 20 mm w 15 dc). Usłyszałam od dr że mimo tego mam brać dupka wg zaleceń. Dziś już jest 17 dc i owulacja była wczoraj lub będzie dziś, więc dla bezpieczeństwa postanowiłam zacząć go brać od soboty lub niedzieli, żeby sobie nie zafundować torbieli... Tak mnie lekarz zostawił samą sobie, na szczęście od przyszłego cyklu go zmieniam.

Witam się w 1dc. Wiedząc już że z ciąży nici oczekiwałam tego okresu jak przyjazdu ulubionego gościa, ale nie potraktował mnie dziś łaskawie☹️
zaczynam 6 cykl starań, 2 z ziołami ojca sroki i 1 z progesteronem. 14 dc będę miała wizytę u innego ginekologa na nfz. Zamierzam trochę naciągnąć fakty i wysępić skierowania na badania, co tylko się da i ile się da+ usg.
Miłego dnia!

reklama
Mam cykle 29 dni. Jestem w trakcie pierwszego cyklu stymulowanego, w I części brałam Lamettę, więc teraz mam zapisany Duphaston 16-25 dc. W międzyczasie okazało się, że za szybko została mi przepisana stymulacja (najprawdopodobniej naturalnie mam owulację), dlatego w przyszłym cyklu ją odstawiam i planuję monitoring. W tym cyklu zrezygnowałam z zastrzyku i starań ze względu na ryzyko ciąży bliźniaczej (2 pęcherzyki po 19 i 20 mm w 15 dc). Usłyszałam od dr że mimo tego mam brać dupka wg zaleceń. Dziś już jest 17 dc i owulacja była wczoraj lub będzie dziś, więc dla bezpieczeństwa postanowiłam zacząć go brać od soboty lub niedzieli, żeby sobie nie zafundować torbieli... Tak mnie lekarz zostawił samą sobie, na szczęście od przyszłego cyklu go zmieniam.
Mi na poczatku okres po dupku przychodził tydzień po odstawieniu, potem w każdym kolejnym cyklu wcześniej, a teraz już mam tak, że dostaję go w dniu brania ostatniej tabletki. Dupka biorę od lipca. Dlatego jeśli dopiero zaczynasz go brać, to wydaje mi się, że tak szybko na Ciebie nie podziala i może się okazać, że dostaniesz miesiączki kilka dni po odstawieniu go. Zanim fajnie wyreguluje cykle to parę miesięcy musi minąc 😉

Do góry