reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Zresztą teraz też się szybkiej ciąży nie spodziewam, nie staraliśmy się narazie, ale też po urodzeniu syna w żaden sposób się nie zabezpieczamy, dni płodnych nie pilnuję, ale nie raz mogło być w płodne no i jak narazie nic nie wyszło [emoji2368]
Mój mąż cały czas powtarza, że tyle kasy stracił na gumki niepotrzebnie przez tyle lat [emoji1787][emoji1787][emoji1787] bo my to już 18 lat razem [emoji2957]
Ten cykl też zawaliłam, bo wczoraj był 13dc domniemana owulacja, a ja usnęłam razem z synem[emoji2356] Nie sądzę żeby dżentelmeni z 10dc dali radę [emoji1787][emoji12][emoji1787]

Ostatnia edycja:
reklama
Podziwiam Was dziewczyny, ze widzicie coś na pinku sikanym, przez to okienko to pierdolca idzie dostać 🤯 dopiero jak go rozebrałam to dostrzegłam cień cienia, beta z krwi dzisiaj 1.26mlu/ml wiec coś tam jeszcze ćmi po ovi (9 dzien po zastrzyku).

Podziwiam Was dziewczyny, ze widzicie coś na pinku sikanym, przez to okienko to pierdolca idzie dostać 🤯 dopiero jak go rozebrałam to dostrzegłam cień cienia, beta z krwi dzisiaj 1.26mlu/ml wiec coś tam jeszcze ćmi po ovi (9 dzien po zastrzyku).
To prawda, w tych strumieniach to okienko jest słabe. Dlatego teraz mam paski to i plastiku mniej i testu nie trzeba rozbierać xD

dziewczyny byłam dziś z wynikiem progesteronu 1,9 u nowej gin w polecanej klinice i w sumie nic konkretnego mi nie pow niby mówi ze ciałko żółte jakieś tam jest ale nie podoba jej się całkowicie endometrium niby tez nie wyglada na to jakby za 5dni miała byc @ i zaproponowała albo cykl z zastrzykiem na pęknięcie bo u mnie te pecherzyki dominujące są i nie wiem czy się zgodzić na to ? Ale o tym progesteronie cisza 🤷‍♀️🤦‍♀️

No właśnie ja kupiłam 2 mies temu zapas testów na allegro, ale nie otworzyłam ich jeszcze, bo na monitoringach było widać, że nie mam owulacji, to nawet nie myślałam, że mogę zająć w ciążę i tak sobie leżą. (Nie myślałam o ciąży i nie zaszłam! 😂)
I tak się zastanawiam, czy gdybym w tym cyklu, mam dziś 1dc, dostała ovi, to trzeba robić codziennie testy i patrzeć do kiedy są pozytywne?

No właśnie ja kupiłam 2 mies temu zapas testów na allegro, ale nie otworzyłam ich jeszcze, bo na monitoringach było widać, że nie mam owulacji, to nawet nie myślałam, że mogę zająć w ciążę i tak sobie leżą. (Nie myślałam o ciąży i nie zaszłam! 😂)
I tak się zastanawiam, czy gdybym w tym cyklu, mam dziś 1dc, dostała ovi, to trzeba robić codziennie testy i patrzeć do kiedy są pozytywne?
Nie trzeba, taki mam fetysz 😂 zart, ja lubię kontrolować kiedy kreska znika wtedy mam pewność, ze skoro w 9 dniu po zastrzyku już była ledwo widoczna to np gdyby 14dpo była mocniejsza, to cionsz a nie ovi. No, co prawda nie zdarzyło mi się żeby były wątpliwości bo w 14dc póki co biało aż razi, ale w teorii to przecież bardzo dobry plan! 😂

Nie trzeba, taki mam fetysz 😂 zart, ja lubię kontrolować kiedy kreska znika wtedy mam pewność, ze skoro w 9 dniu po zastrzyku już była ledwo widoczna to np gdyby 14dpo była mocniejsza, to cionsz a nie ovi. No, co prawda nie zdarzyło mi się żeby były wątpliwości bo w 14dc póki co biało aż razi, ale w teorii to przecież bardzo dobry plan! 😂
A oprócz ovi stosujesz jakąś stymulację?
I który to cykl z ovi?
Masz rację, to bardzo dobry plan! 😁
To masz jeszcze 5 dni niepewności, czy będzie kreska czy nie 🙈

A oprócz ovi stosujesz jakąś stymulację?
I który to cykl z ovi?
Masz rację, to bardzo dobry plan! 😁
To masz jeszcze 5 dni niepewności, czy będzie kreska czy nie 🙈
Ja to jestem stara wyjadaczka w temacie stymulacji, na wspomaganych cyklach jestem od lipca zeszłego roku czyli to już mój 9 cykl z ovi. Prócz tego biorę aromek, najpierw brałam 1x1 a teraz 2x1. Raz tylko nie pękł mi pecherzyk i zrobiła się torbiel a pozostałe wszystkie cykle z owulką. Jeśli w tym cyklu się nie uda to mamy się skierować do kliniki na iui 🤷🏻‍♀️

reklama
a ja w ogóle nie mam problemu z tym okienkiem 😂 Gdy był cień i był cionsz to od razu był zauważalny, a biel, to biel 😂 I nic rozbierać nie muszę 😝

Do góry