reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

To, że ktoś walczy z niepłodnością nie znaczy, że "coś z nim nie tak".
Jeśli chodzi o indukcję owulacji to domyślam się, że mowa po prostu o stymulacji, a tą miała większość z nas.
Przypomnij jakieś badania za Tobą i jak nasienie partnera?
Nie miałam nic złego na myśli o kimś.. myślę nas sobą.. przed ciąża bezzarodokowa udało się szybko a od tamtej pory niekończąca sie historia.

Możliwe że chodzi o stymulacji, lekarz po drożności powiedział żeby sobie dać czas do wakacji i albo właśnie indukcja owulacji albo inseminacja, ale nie mam cierpliwości czekać do wakacji

Za mną fsh, lh, Prolaktyna, tsh, ft3, ft4, estradiol, progesteron, rozyczka, cytomeglowirus, toksoplazmoza, wit d, anty tpo, anty tg, drożność jajowodów.
Mąż zrobione wszystkie wyniki hormonów ok, nasienie też, dodam niżej zdjęcie.

reklama
Nie twierdzę, że miałaś na myśli coś złego o kimś. Chodzi mi o to żebyś nie myślała źle o sobie.
Choroby się nie wybiera.

Wyniki męża wyglądają ładnie.
Nie wiem jęk Twoje, ale zakładam że też wszystko w tym co zbadalas było ok. Wiesz tak naprawdę badań pomagających zdiagnozować przyczynę niepłodności jest nieograniczona ilość.
My mamy zbadane naprawdę masę rzeczy, a dalej nie znamy przyczyny i pewnie jeszcze z 10 razy tyle moglibyśmy zbadać.

Drożność była ok?
Nie miałam nic złego na myśli o kimś.. myślę nas sobą.. przed ciąża bezzarodokowa udało się szybko a od tamtej pory niekończąca sie historia.

Możliwe że chodzi o stymulacji, lekarz po drożności powiedział żeby sobie dać czas do wakacji i albo właśnie indukcja owulacji albo inseminacja, ale nie mam cierpliwości czekać do wakacji

Za mną fsh, lh, Prolaktyna, tsh, ft3, ft4, estradiol, progesteron, rozyczka, cytomeglowirus, toksoplazmoza, wit d, anty tpo, anty tg, drożność jajowodów.
Mąż zrobione wszystkie wyniki hormonów ok, nasienie też, dodam niżej zdjęcie.

Nie twierdzę, że miałaś na myśli coś złego o kimś. Chodzi mi o to żebyś nie myślała źle o sobie.
Choroby się nie wybiera.

Wyniki męża wyglądają ładnie.
Nie wiem jęk Twoje, ale zakładam że też wszystko w tym co zbadalas było ok. Wiesz tak naprawdę badań pomagających zdiagnozować przyczynę niepłodności jest nieograniczona ilość.
My mamy zbadane naprawdę masę rzeczy, a dalej nie znamy przyczyny i pewnie jeszcze z 10 razy tyle moglibyśmy zbadać.

Drożność była ok?
Tak tak u mnie wszystkie badania też w najlepszym porządku, już sama nie wiem co dalej robić w tym kierunku, żeby nie mieć poczucia ze nie robię nic... już tak mnie boli taki dlugi cykl, czuje ze to zmarnowany czas.

To żeby zrobiło mi się lepiej powiedzcie jakich suplementów jeszcze nie próbowałam, mam inofem, miovela nac, wit d, a + e , muszę cos zamówić żebym miała poczucie ze coś robię..
Może te zioła ojca sroki

Cześć!
Dziś 25 dzień cyklu, ale chyba mogę uznać za pierwszy, bo okres się rozkręca. Wreszcie 😀 do dzisiaj powinnam brać dupka, ale chyba już nie wezmę tej ostatniej tabletki, niech się zacznie nowy cykl w końcu, bo zaczynam stymulację 😀 tylko tak się zastanawiam, czy dzisiejszy dzień mogę uznać za początek okresu, bo narazie to tylko takie plamienie, no ale poczekam chyba do wieczora i zobaczę czy się coś bardziej rozkręci 🤔

reklama
Do góry