reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

reklama
Do 30 brakuje mi jeszcze 1,5 roku 😂
Ale za to mam braci bliźniaków, dwujajowych 😁 i w rodzinie są jeszcze 3 inne przypadki bliźniąt 😂
Ojciej jak mu matka powiedziała, że będą bliźniaki to z łóżka spadł, a ona wyła przez tydzień ja da sobie radę 🤣 ale teraz się bardzo cieszy i mówi, że nie zamieniłaby tego na nic innego 😊
Ja jestem teraz w grupie ryzyka 🤣 Oboje po 30tce,brałam antykopy 5 lat i mój tata jest z bliźniaków i moje kuzynostwo też miało, 3 razy mnie to ominęło ale byłam przed 30ką jeszcze 🤣 Wolałabym teraz jedno,ale nie będę wybrzydzać,byle w końcu serduszko zobaczę i donoszę zdrowe,reszta mi wisi.. :)

Cześć dziewczyny, miłego dnia Wam życzę 🙂 ja po wczorajszej wizycie dostałam estrofem, mam go brać przez 3 cykle. Jeśli owulacja nie wróci to za 3 cykle zaczynamy stymulację.
Wyniki badań mam w normie, tylko ta owulacja nie chce się pojawić.... 😣 Ale mam nadzieję, że to będzie jedyna przyczyną dlaczego nam się nie udaje 🤔

To póki co moja bezpodstawna histeria oparta tylko na obserwacji swojego cyklu.
Prog w sobotę
Rozumiem, myślałam, ze jesteś już po kontroli. Można w ogóle brać większa dawkę ovi? [emoji848] nieraz słyszy się, że z takich totalnie beznadziejnych i skazanych na niepowodzenie cykli wychodzi niespodziewana i szczęśliwa ciąża, chciałabym żeby chichot losu zadrwił z Ciebie w ten sposób [emoji1317] :)
Kiedy idziesz na proga?

Dziewczyny długo brałyście dupkq na wywołanie miesiączki?
Załamuje mnie ten stracony czas, już bym zblizala się do kolejnej owulacji...
Dzisiaj juz 44 dc, temperatura powyżej 37, szyjka wysoko.
Normalnie 4 dni przed misiaczka już mialam jakieś lekkie plamienie, a to wygląda jakby cykl się mial nigdy nie skończyć.

Cześć dziewczyny, miłego dnia Wam życzę 🙂 ja po wczorajszej wizycie dostałam estrofem, mam go brać przez 3 cykle. Jeśli owulacja nie wróci to za 3 cykle zaczynamy stymulację.
Wyniki badań mam w normie, tylko ta owulacja nie chce się pojawić.... 😣 Ale mam nadzieję, że to będzie jedyna przyczyną dlaczego nam się nie udaje 🤔
Ja też mam nadzieję, że u mnie brak owulacji będzie jedyna przyczyną 🙈

Cześć dziewczyny, ja jednak nie ryzykuję w tym cyklu, przy 2 pęcherzykach. Jeśli rezygnuję to nie muszę podawać Ovitrelle, prawda? Do tej pory, bez stymulacji, nigdy nie miałam problemów z samoczynnym pękaniem pęcherzyków. I kolejne pytanie – ile dni po owulacji +/- zacząć brać Duphaston? Lekarz zapisał mi w 16-25 dc, ale zakładał owulację w 14 dc, a dziś jest 16 dc i dopiero miałam robic zastrzyk.

Po co duphaston skoro rezygnujesz ze starań?
Cześć dziewczyny, ja jednak nie ryzykuję w tym cyklu, przy 2 pęcherzykach. Jeśli rezygnuję to nie muszę podawać Ovitrelle, prawda? Do tej pory, bez stymulacji, nigdy nie miałam problemów z samoczynnym pękaniem pęcherzyków. I kolejne pytanie – ile dni po owulacji +/- zacząć brać Duphaston? Lekarz zapisał mi w 16-25 dc, ale zakładał owulację w 14 dc, a dziś jest 16 dc i dopiero miałam robic zastrzyk.

Ja też mam nadzieję, że u mnie brak owulacji będzie jedyna przyczyną 🙈
To jesteśmy w bardzo podobnym miejscu :) tylko z tego co czytałam to Ty już zaczynasz stymulację.

Ja mam 3 cykle na zrzucenie jeszcze paru kg, lepsza dieta, więcej witaminek i jak się nie uda przez ten czas, to też włączymy stymulację

reklama
Do góry