reklama
hachette
Fanka BB :)
1,5. To Twój pierwszy cykl na podwójnej dawce?Orientujecie się może jakie TSH jest wskazane przy staraniach?
Ten cykl to jakiś straszny mam, podwójna dawka clo, 14dc a owulacji jak nie było tak nie ma![]()
jagodowa5885
Początkująca w BB
Wróciłam z monitoringu w 15 dc. Jeden pęcherzyk się wchłonął i zostały 2 pięknie wyrośnięte po 20 mm. Teraz pozostaje mi decyzja, czy ryzykować ciążą bliźniaczą. Czy któraś z Was robiła zastrzyk Ovitrelle przy 2 pęcherzykach takiej samej wielkości i udało się zajść w ciążę pojedynczą?
Erinti7
Napisałam do niego jakie mam zrobić badania i czy coś możemy z tym zrobił. Zalecił mi po prostu luteinę od 14 do 28 dnia cyklu. Mam nadzieję że mi to nie zaszkodzi w staraniachRozumiem,to już trzeba do gina uderzyć żeby szukał przyczyny,dał skierowania na badania itd.Nie wiedząc czemu masz takie nieregularne cykle,suplementami tego nie wyregulujesz
mariaantonina96
Lekarz zalecił mi dupka na wywołanie, gdyby jednak okazało się że mogę być w ciąży bo owulka się przesunęła to dupek nie zaszkodzi?
Z
zaz208622
Gość
Ja podałam przy dwóch teraz. Prawdopodobnie żaden nie pękł [emoji23]
Wróciłam z monitoringu w 15 dc. Jeden pęcherzyk się wchłonął i zostały 2 pięknie wyrośnięte po 20 mm. Teraz pozostaje mi decyzja, czy ryzykować ciążą bliźniaczą. Czy któraś z Was robiła zastrzyk Ovitrelle przy 2 pęcherzykach takiej samej wielkości i udało się zajść w ciążę pojedynczą?
Lea2022
Moderator
Nie było, usłyszałam, że jedynym potwierdzeniem faktu owulacji jest donoszona ciąża. Teraz jestem już mądrzejsza o Wasze doświadczenia i w przyszłym cyklu odstawiam stymulację (tak można, prawda?), zapisuję się na monitoring i obserwuję naturalny wzrost pęcherzyków. Czy macie w Warszawie do polecenia dobrego lekarza, u którego mogę robić monitoring?
wysłałam Ci wiadomośćNie było, usłyszałam, że jedynym potwierdzeniem faktu owulacji jest donoszona ciąża. Teraz jestem już mądrzejsza o Wasze doświadczenia i w przyszłym cyklu odstawiam stymulację (tak można, prawda?), zapisuję się na monitoring i obserwuję naturalny wzrost pęcherzyków. Czy macie w Warszawie do polecenia dobrego lekarza, u którego mogę robić monitoring?
jagodowa5885
Początkująca w BB
U mnie to pierwsze podejście i muszę zakładać, że pękną. Obawiam się, że może wyjść z tego ciąża bliźniacza i nie wiem, czy nie odpuszczę w tym cyklu i spróbuję monitorować naturalne pęcherzyki w kolejnym. Nie wiem tylko, czy jest sens czekać na 1 dojrzały, bo nawet z dwoma może się w ogóle nie udaćJa podałam przy dwóch teraz. Prawdopodobnie żaden nie pękł [emoji23]
Z
zaz208622
Gość
No ja nie czekałam. 3 lata starań, 3 ciążę, 3 poronienia i żadnego dziecka. Statystycznie większa szansa, że się nie uda niż, że się uda. Bliźniaki mogą się przytrafić nawet przy jednym pęcherzyku więc w sumie nie mam na to wpływu. Ja w sobotę się dowiem czy w ogóle owulowalam, ale trzymam kciuki żeby elegancko Ci wszystko popękało i była zdrowa ciąża [emoji1696]
U mnie to pierwsze podejście i muszę zakładać, że pękną. Obawiam się, że może wyjść z tego ciąża bliźniacza i nie wiem, czy nie odpuszczę w tym cyklu i spróbuję monitorować naturalne pęcherzyki w kolejnym. Nie wiem tylko, czy jest sens czekać na 1 dojrzały, bo nawet z dwoma może się w ogóle nie udać![]()
reklama
Ceonis
A ja to bym chciała bliźniętaU mnie to pierwsze podejście i muszę zakładać, że pękną. Obawiam się, że może wyjść z tego ciąża bliźniacza i nie wiem, czy nie odpuszczę w tym cyklu i spróbuję monitorować naturalne pęcherzyki w kolejnym. Nie wiem tylko, czy jest sens czekać na 1 dojrzały, bo nawet z dwoma może się w ogóle nie udać![]()

Serio mówię, chciałabym jeszcze dwójkę dzieci i strasznie bym się cieszyła, jakbym miała ciążę bliźniacza

Podziel się: