reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
@Sally294 ogólnie zalezy tez jaka dawka tej luteiny.
W kwestii wychodzenia w wynikach to się nie wypowiem bo ja brałam progesteron który jest dostępny u mnie w Hiszpanii i nawet nie wiem czy to syntetyczny czy naturalny 🤷🏽‍♀️

No jeśli będzie owulacja to napewno.
Generalnie z jakiego powodu miałaś przepisany duphaston? Masz jakiekolwiek wskazania?
No jeśli będzie owulacja to napewno.
Generalnie z jakiego powodu miałaś przepisany duphaston? Masz jakiekolwiek wskazania?
Dostałam info od lekarza, że przy Lametta (letrozol) trzeba brać dupka w II części cyklu, nawet jeśli nie zamierzam się w nim starać. Miałam przepisany w ramach cyklu stymulowanego (który chyba był przepisany za szybko, zamierzam w przyszłym cyklu poobserwować naturalne pęcherzyki).

Biorę Letrozol i nie biorę żadnego proga bo nie mam z nim problemu. Proponuję jednak zmienić lekarza bo coś dziwne te zalecenia
Dostałam info od lekarza, że przy Lametta (letrozol) trzeba brać dupka w II części cyklu, nawet jeśli nie zamierzam się w nim starać. Miałam przepisany w ramach cyklu stymulowanego (który chyba był przepisany za szybko, zamierzam w przyszłym cyklu poobserwować naturalne pęcherzyki).

Ja po letrozolu nie miałam zalecenia że muszę brać dupka czy proga bo nie mam problemu z niedoborem więc dziwne zalecenie... Dostałam duże dawki proga wtedy gdy mi pęcherzyk nie pękł by wspomóc regresję torbieli (co było jednorazowym incydentem)

reklama
Tak, ja zaczynam, bo ostatnie 5 miesięcy jej nie miałam, to mieć pewnie nie będę 😐
Boję się tylko, że się okaże, nic nie pomogła i że są jakieś inne problemy, o których nie wiem. Narazie biorę bromocorn na obniżenie prolaktyny i pije inofem. To tyle w sumie.
A wczoraj do pracy wzięłam warzywa z kurczakiem na parze i sobie myślę, kurde jaka jestem zdrowa, dobrze mi idzie, a wieczorem zeżarłam pół paczki chipsów 😂
Ja teraz badałam TSH, wskaźnik HOMA, prolaktyne i wszystko mam w normie, jedynie estradiol za niski i dlatego mam brać ten estrofem.
Życzę Ci tego, żeby stymulacja pomogła i jajniki zaczęły pracę 😃
U mnie z dietą też ciężko, bo lubię sobie zjeść, ale zaczęłam zastępować niektóre posiłki daniami z Akademii Płodności i jest bardzo smacznie :)

Do góry