reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Nie wiem czy łatwiej jest znosić niepowodzenia jak ma się dziecko czy tez nie, bo nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii, ale takie uwagi są nie na miejscu i bardzo bolą…
Szkoda ze tyle się o tym trąbi żeby ludzi nie pytac, przy okazji życzeń świątecznych czy urodzinowych nie życzyć dzieci, a bardzo duża cześć społeczeństwa dalej swoje.
Tłumacze sobie ze nie robi tego złośliwie ale czasem ciężko sobie to tak tlumaczyc…
U mnie w rodzinie wiedza i nikt nie pyta i jestem im za to ogromnie wdzięczna ☺️
U mnie też wiedzą i nie pytają, jedynie z Mamą o tym otwarcie rozmawaim, jak potrzebuję się pożalić.
Ja znoszę starania i niepowodzenia raczej dobrze. Czasem mam doły, ale ogóle nie zabiera mi to radości życia.

reklama
Kubeczek menstruacyjny jest kilkukrotnie tańszy i przyda się też w innym celu.
A co do opinii lekarzy to ani ja ani moja Pani ginekolog nie widzimy korzyści w przetrzymywaniu nasienia w pochwie po stosunku.
Sam wytrysk i chwila przytulania dla ewentualnego upłynnienia nasienia jest wystarczająca.
Dzięki za odpowiedź, może ktoś jeszcze się wypowie :) . Mój ginekolog też mówi, że również z kubeczkami należy bardzo uważać.

Hej Dziewczyny, cały czas Was czytam odkąd się zarejestrowałam. Tak, jak wcześniej posałam - od września się staramy. W tym miesiacu udało mi się trafić testami w peak. Samo trafienie okresu owulacyjnych nic nie znaczyło bo mam PCOS i całą resztę z tym związaną. Dzisiaj postanowiłam testować bo wypadał 12 dpo. Kreska wyszła bardzo blada. Korzystając z dnia wolnego pobiegłam na betę. Czy dobrze widzę, ze wyłapałam bardzo wczesna ciąże?

Załączniki

• 6F10AF7C-1C96-418C-9CE7-6D6CBBE0B744.jpeg
    6F10AF7C-1C96-418C-9CE7-6D6CBBE0B744.jpeg
    41,7 KB · Wyświetleń: 141
Nie wiem czy łatwiej jest znosić niepowodzenia jak ma się dziecko czy tez nie, bo nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii, ale takie uwagi są nie na miejscu i bardzo bolą…
Szkoda ze tyle się o tym trąbi żeby ludzi nie pytac, przy okazji życzeń świątecznych czy urodzinowych nie życzyć dzieci, a bardzo duża cześć społeczeństwa dalej swoje.
Tłumacze sobie ze nie robi tego złośliwie ale czasem ciężko sobie to tak tlumaczyc…
U mnie w rodzinie wiedza i nikt nie pyta i jestem im za to ogromnie wdzięczna ☺️
Wczoraj miałam imieniny i ciotka pierwsze co to mi bliźniaków życzyła, a o ciąży jeszcze nie wiem i nie dowie się co najmniej do połówkowych, ewentualnie dowie się jak będzie widać brzusio zależy co nastąpi pierwsze 😉

Ja 2 lata temu byłam w ciąży ale też niestety było to puste jajo. Czułam się dobrze, nie miałam takich żadnych typowych objawów poza lekkimi bólami brzucha. Od zawsze miałam nieregularne miesiączki i wtedy nie wiązałam tego z ciążą. Tym bardziej, że robiłam test gdy mi się @ spóźniała i wyszedł negatywny, dopiero w następnym tygodniu wyszedł pozytywny. Nie powiem, bo bardzo się tym przejęłam, że tak się to zakończyło. Daliśmy sobie spokój z partnerem że staraniami na jakiś czas. A teraz od roku staramy się ale nic z tego. Drugi cykl mam na zastrzyku ovitrelle i zobaczymy jak to wyjdzie.

Gratuluję wszystkim kobietkom, którym się udało i trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji 🥰 🍀
Współczuję, mnie też to ruszyło chociaż ta ciąża była nieplanowana. Teraz nadal dużo bardziej boję się kolejnej straty niż niepłodności więc nadal nie jestem taką "pełnoprawną" staraczką, bo oddycham z ulgą kiedy przychodzi okres. Ale mam nadzieję, że u Ciebie szybko się uda i wszystko pójdzie gładko :)

Hej Dziewczyny, cały czas Was czytam odkąd się zarejestrowałam. Tak, jak wcześniej posałam - od września się staramy. W tym miesiacu udało mi się trafić testami w peak. Samo trafienie okresu owulacyjnych nic nie znaczyło bo mam PCOS i całą resztę z tym związaną. Dzisiaj postanowiłam testować bo wypadał 12 dpo. Kreska wyszła bardzo blada. Korzystając z dnia wolnego pobiegłam na betę. Czy dobrze widzę, ze wyłapałam bardzo wczesna ciąże?
Wyniki bety wskazuje na ciążę, powtórz we środę żeby sprawdzić przyrost.

Tak :) gratki

A od ilu jednostek wg podanych norm jest ciąża? [emoji6]

reklama
Do góry