reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Hej Dziewczyny, cały czas Was czytam odkąd się zarejestrowałam. Tak, jak wcześniej posałam - od września się staramy. W tym miesiacu udało mi się trafić testami w peak. Samo trafienie okresu owulacyjnych nic nie znaczyło bo mam PCOS i całą resztę z tym związaną. Dzisiaj postanowiłam testować bo wypadał 12 dpo. Kreska wyszła bardzo blada. Korzystając z dnia wolnego pobiegłam na betę. Czy dobrze widzę, ze wyłapałam bardzo wczesna ciąże?
Gratulacje, koniecznie powtórz badanie po 48h.
:)

reklama
Dziewczyny (te które się już długo starają i nic) jak w ogóle znosicie to wszystko psychicznie? Jak w koło same ciąże i dzieci? W moim otoczeniu to już jest plaga i ja już nie daje sobie z tym rady... Jeszcze jak wszystkie babcie i ciocie nam życzą dzidziusia w końcu...
Moja i męża rodzina, a nawet otoczenie biją wszelkie rekordy w życzeniu nam dziecka, robieniu aluzji i dopytywaniu. Gdybym za każdy ,,dzieciowy'' lub ciążowy tekst dostawała 10zł, to już bym mogła przyszłemu maleństwu fundusz zakładać 😂 Szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to, cieszy mnie że nasze dziecko jest tak upragnione nie tylko przeze mnie i męża. Niech nam życzą i się dopatrują brzuszka, może się w końcu spełni. Gorzej natomiast znoszę jak kobiety w ciąży na filmach czy serialach mówią partnerom o ciąży.

A psychicznie ogólnie, słabo. Cała się trzęsę na myśl o najbliższym testowaniu, jestem często smutna, brak mi nadziei- a jeśli się pojawia to jest chwilowa.

reklama
Ja jestem załamana...Byłam na monitoringu i w lewym jajniku dalej jest pecharzyk 19,5mm 😱 Ginekolog powiedziała, że gdyby nie pękł, to nie wzrosła by mi temperatura i się nie utrzymywała... Mówi, że moglo być tak, że doszło do zapłodnienia i ciałko żółte przekształciło się w ciałko żółte ciążowe (bo ciałko żółte ciążowe wygląda jak dojrzały pęcherzyk) - to w ogóle możliwe? Endometrium mam piękne, ginekolog nie mogla się nachwalić. Czyli wiem, że nic nie wiem... Muszę czekać i zobaczymy czy będzie z tego ciąża czy torbiel. U mnie jak zwykle jakieś anomalie... Płakać mi się chce...

Załączniki

• 52f758d4-e594-4f96-bdf5-adcb18a1aaa4.jpg
    52f758d4-e594-4f96-bdf5-adcb18a1aaa4.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 104
  • 27529ced-a58a-4bba-a4d9-d5accbf0603d.jpg
    27529ced-a58a-4bba-a4d9-d5accbf0603d.jpg
    49,5 KB · Wyświetleń: 106
  • a76136ec-d696-4125-aa25-595e9dae1f16.jpg
    a76136ec-d696-4125-aa25-595e9dae1f16.jpg
    45,4 KB · Wyświetleń: 107
Do góry