reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Jakiego proga bierzesz? Myślę, ze to tylko chwilowe, zaraz się organizm przyzwyczai i już będzie tylko lepiej. Ja co prawda tylko raz miałam skutki uboczne po mecie wiec ciężko jest mi napisać, ze wiem co czujesz, ale jakby się ten stan utrzymywał to może spróbuj poprosić o inna formę, ja biorę progesterone besins i jest naprawdę spoko. A póki co to wyj ile fabryka dała jesli tylko czujesz taką potrzebę, hormony to przebiegła bitch. Tulę Cię mocno i jestem pewna, ze za chwilkę się wszystko unormuje
Jakiego proga bierzesz? Myślę, ze to tylko chwilowe, zaraz się organizm przyzwyczai i już będzie tylko lepiej. Ja co prawda tylko raz miałam skutki uboczne po mecie wiec ciężko jest mi napisać, ze wiem co czujesz, ale jakby się ten stan utrzymywał to może spróbuj poprosić o inna formę, ja biorę progesterone besins i jest naprawdę spoko. A póki co to wyj ile fabryka dała jesli tylko czujesz taką potrzebę, hormony to przebiegła bitch. Tulę Cię mocno i jestem pewna, ze za chwilkę się wszystko unormuje 💚
Crinone… to jest progesteron w żelu, który podobno ma jakiś hiper poziom wchłaniania i jest dedykowany do stosowania po wspomaganiu (iui/in vitro), także nie mam wyboru. Ale liczę, że się jakoś zaadaptuję.

reklama
Rozumiem, ale każdemu może się zdarzyć inny cykl.
Ja zawsze mam owulacje około 19 dc, a raz w życiu miałam w 37 dc więc gdybym wtedy zaszła w ciążę i zrobiła test po 10 dniach to flo by mi powiedziało, że pozytywny test wyszedł mi 15 dni po terminie miesiączki [emoji6]
Obserwujesz swój cykl w jakikolwiek sposób? Poza aplikacją oczywiście
aplikacja flo ... zawsze dostawalam miesiaczke zgodnie z ta aplikacja

Rozumiem, ale każdemu może się zdarzyć inny cykl.
Ja zawsze mam owulacje około 19 dc, a raz w życiu miałam w 37 dc więc gdybym wtedy zaszła w ciążę i zrobiła test po 10 dniach to flo by mi powiedziało, że pozytywny test wyszedł mi 15 dni po terminie miesiączki [emoji6]
Obserwujesz swój cykl w jakikolwiek sposób? Poza aplikacją oczywiście
To juz chyba nie ma znaczenia ile dni po skoro ma test pozytywny i zaczyna plamic. Raczej pytanie brzmi czy to kolejny biochem czy przypadkowe plamienie. Ale na to chyba tutaj nikt nie odpowie, musi czekać czy sie rozkreci 🤷🏽‍♀️

Tak, ale było pytanie czy test wyszedł pozytywny dopiero 4 dni po terminie @ [emoji6]
No zdecydowanie forum nie zdiagnozuje co się dzieje z ciążą.
Beta i progesteron, po 48 godzinach powtórka i wtedy będzie coś wiadomo
To juz chyba nie ma znaczenia ile dni po skoro ma test pozytywny i zaczyna plamic. Raczej pytanie brzmi czy to kolejny biochem czy przypadkowe plamienie. Ale na to chyba tutaj nikt nie odpowie, musi czekać czy sie rozkreci [emoji2374]

Tak, ale było pytanie czy test wyszedł pozytywny dopiero 4 dni po terminie @ [emoji6]
No zdecydowanie forum nie zdiagnozuje co się dzieje z ciążą.
Beta i progesteron, po 48 godzinach powtórka i wtedy będzie coś wiadomo
Aaaa ok 🙈 wszystko może się zdarzyć, chociaż to czekanie pewnie jest straszne

aplikacja flo ... zawsze dostawalam miesiaczke zgodnie z ta aplikacja
Nie możesz sugerować się wyłącznie apka, ona działa na zasadzie algorytmu i nigdy nie zastąpi lekarza i badań, może Ci wyliczyć przewidywana długość cyklu ale nie weźmie pod uwagę np choroby lub silnego stresu który może mieć wpływ na cały cykl, nie tylko jego długość. Pamiętaj tez, ze zupełnie naturalne są dla kobiety raz na jakiś czas cykle bezowulacyjne i tego tez zadna apka Ci nie przewidzi. Ja tez korzystam z flo ale bez dodatkowego sprawdzenia czy to usg, czy badaniem proga czy testami owu możesz jedynie zakładać, ze owulka była w terminie wskazanym przez flo 😒 niestety

reklama
Nie możesz sugerować się wyłącznie apka, ona działa na zasadzie algorytmu i nigdy nie zastąpi lekarza i badań, może Ci wyliczyć przewidywana długość cyklu ale nie weźmie pod uwagę np choroby lub silnego stresu który może mieć wpływ na cały cykl, nie tylko jego długość. Pamiętaj tez, ze zupełnie naturalne są dla kobiety raz na jakiś czas cykle bezowulacyjne i tego tez zadna apka Ci nie przewidzi. Ja tez korzystam z flo ale bez dodatkowego sprawdzenia czy to usg, czy badaniem proga czy testami owu możesz jedynie zakładać, ze owulka była w terminie wskazanym przez flo 😒
mimo wszystko test wyszedl pozytywny ... czekam teraz na beta i progesteron.

Do góry