reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Powiem Wam, byłam dzisiaj u nowej ginekolożki skonsultować moje wyniki. Najpierw była troszkę nieprzekonana. Mówiła, że ten progesteron 10ng to coś mało, zwłaszcza, że prolaktyna prawie 50 i że mogło nie być owu w tym cyklu. Wspominałam też, że ciągnie mnie do dzisiaj ten jajnik, tak jak wcześniej przy torbieli. Idziemy na USG, a ona mówi, że jestem żywym przykładem dlaczego powinno się leczyć ludzi, a nie ich wyniki. Podobno owulacja była tak "konkretna", że te bóle to jest podrażnienie otrzewnej, które w 9dpo mnie nadal trzyma i że mam książkowej budowy jajniki, macicę i endometrium i jeśli tak zawsze jest, to nic tylko się starać. Wspaniale jest w końcu usłyszeć coś konkretnego zamiast mruczenia do monitora i "jest ok" jako jedyny komentarz xD mam dużo różnych zaleceń poza tym, skierowania na badania poziomu witamin i pierwiastków i ogólnie jestem zachwycona. Dobrze jest mieć lekarza, który wie co robi.

reklama
Ja po wizycie. Nic narazie nie wskazuje na pozamaciczna. Chociaż owulacja była po niedroznej stronie 😫 Pecherzyk ciążowy malusieńki jest w macicy, ma 6mm, ale ponoć dobrze ze już w ogóle coś widać tak szybko. macica i szyjka są ciążowe, endometrium grubiutkie 16mm. Natomiast nic nie jest pewne na tym etapie, bo czasem przy pozamacicznej w macicy się często tworzy pseudo-pecherzyk. Trzeba czekać 🙉 31.01. kolejne usg.
Ale to na ten moment są najlepsze wieści jakie mogą być! Trzymam kciuki mocno dalej!

@Zazuu rozmawiałam o tej opcji z ginekolog. I ona mówi, ze to ryzykowne połączenie w sensie takim, ze często wywołuje reakcje paradoksalne. Albo się wzmacnia i przyspiesza mocno owulację co ma sens jak miewasz pozno albo blokuje całkiem.
U mnie w ogóle Aromek zablokował owulację, także miałam fantazję takiego połączenia, ale w praktyce nie wdrożyłam…

reklama
Do góry