reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Hej dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, ale od czasu do czasu Was podczytuję. Staralismy się z narzeczonym cały rok i byly tylko 2 ciaze biochemiczne, teraz odpuściliśmy bo za 5 miesięcy mamy ślub i wesele. Oczywiście współżyjemy bez zabezpieczenia i nie zwracamy uwagi na dni płodne. Jednak teraz okres mi się spóźnia 9 dni. Cykle mam zazwyczaj 32 dniowe. Współżycie było w 30, 32 i 37dc. W 33 dc mialam strasznie duuuzo płodnego sluzu z domieszką krwi i bol lewego jajnika myslalam ze zaczyna się okres ale do tej pory cisza. Jestem w 42 dc, a mój najdłuższy cykl wynosił 38. Czy jest możliwe zeby owulacja przesunęła mi się aż o 2 tygodnie? Bralam na początku cyklu ciprinol. W 40dc robilam test ale popołudniu i byl negatywny. Choć jeżeli owulacja bylaby w 33dc to i tak pewnie byłoby za wcześnie. Dzis odczuwam tez klucie po lewej stronie. Test dzis badz jutro będzie już wiarygodny?
U mnie istnieje prawdopodobieństwo że przesunęła mi się owulacja właśnie o 14 dni, jestem w podobnej sytuacji jak ty. Cykle mam zwykle 32/34 dniowe, w tym momencie jest już 42 dc. W 30 dc mocno kuł mnie jajnik.
Testów nie robiłam, temperatury nie mierzyłam, dzisiaj sprawdziłem rano to miałam 37,12.
Planuje jutro rano zrobić test.

Wszystkiego NAJ w Dniu Kobiet dla wszystkich! No ale w sumie wiecie, czego Wam życzę ;-)
Ja na Dzień Kobiet dostałam potwierdzenie wizyty w sprawie in vitro. 14/03... teleporada, żeby było ciekawiej. Przed całą rozmową polecono nam poczytać różne rzeczy i tam... znów trafiłam na ciekawe rady, podobne do tych, które już wcześniej widziałam (typu: nie możesz mieć dzieci? Trzeba było zajść w wieku 25 lat).
No i jestem ciekawa, czy każda z nas/Was wyeliminowała wszystkie potencjalne przyczyny niepłodności? Oto jak to sprawdzić! Możecie sobie przyznać 1 punkt za każdą rzecz, którą robicie.. ;-)

- nie pić wody z butelek plastikowych
- pić jedynie ekologiczny alkohol ;-)
- żadnych słodkich napojów gazowanych
- szorować każdy owoc i warzywo przed spożyciem przez 30 sekund; a najlepiej gotować
- jeść maksymalnie 2 porcje ryby tygodniowo, a ryby słodkowodne 1 raz na 2 miesiące; unikać tuńczyka, dorady i innych drapieżników...; ograniczać owoce morza
- mięso wyłącznie BIO
- jajka "0" lub jedynki
- gotować w domu
- nie jeść produktów sojowych
- gotować w niskiej temperaturze
- wietrzyć mieszkanie co najmniej 2 razy dziennie
- nie palić
- nie używać w mieszkaniu zapachowych świec i odświeżaczy powietrza (cytat: "Zdrowy dom NICZYM nie pachnie"...)
- zero aerozolów, dezodorantów w sprayu, lakierów do włosów
- nie używać sztucznych środków czystości
- używać tylko naczyń ze stali nierdzewnej i żeliwnych, unikać aluminium, nie używać plastikowego czajnika
- ograniczać żywność i napoje w puszkach i konserwach
- unikać farbowania włosów i oczywiście uważać na większość kosmetyków...

Tabliczka czekolady i pół kostki masła skutecznie zaciera moja rozpacz na myśl o fit mące [emoji23]
Zazuu, czy dla Ciebie fit to znaczy nic? Jeśli mam czymś obniżyć kaloryczność ciasta to mogę to zrobić niektorymi produktami, bez czekolady to nie byłoby brownie. Czekolada i masło to raczej podstawa tegoż ciasta 😉

Wszystkiego NAJ w Dniu Kobiet dla wszystkich! No ale w sumie wiecie, czego Wam życzę ;-)
Ja na Dzień Kobiet dostałam potwierdzenie wizyty w sprawie in vitro. 14/03... teleporada, żeby było ciekawiej. Przed całą rozmową polecono nam poczytać różne rzeczy i tam... znów trafiłam na ciekawe rady, podobne do tych, które już wcześniej widziałam (typu: nie możesz mieć dzieci? Trzeba było zajść w wieku 25 lat).
No i jestem ciekawa, czy każda z nas/Was wyeliminowała wszystkie potencjalne przyczyny niepłodności? Oto jak to sprawdzić! Możecie sobie przyznać 1 punkt za każdą rzecz, którą robicie.. ;-)

- szorować każdy owoc i warzywo przed spożyciem przez 30 sekund; a najlepiej gotować
- jeść maksymalnie 2 porcje ryby tygodniowo, a ryby słodkowodne 1 raz na 2 miesiące; unikać tuńczyka, dorady i innych drapieżników...; ograniczać owoce morza
- mięso wyłącznie BIO
- jajka "0" lub jedynki
- gotować w domu
- nie palić
- nie używać w mieszkaniu zapachowych świec i odświeżaczy powietrza (cytat: "Zdrowy dom NICZYM nie pachnie"...)
- używać tylko naczyń ze stali nierdzewnej i żeliwnych, unikać aluminium, nie używać plastikowego czajnika
No ciekawe czy taka i inna ze szlugiem w dziobie i piwkiem w ręku je jajka jedynki i pije ekologiczne te Harnasie

Przeczytałam. Jednak nie nadaje się na matkę [emoji23]

- mięso wyłącznie BIO
- jajka "0" lub jedynki
- gotować w domu
- nie palić

reklama
Do góry