reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Wniosek jeden: sprzedać wszystko, zacząć chlać, przestać dbać o siebiezwynajmować jakąś ruderę z robakami i zaciążymy raz dwa 😂 Ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 18 lat w liceum, a drugie na drugim roku studiów, więc coś w tym jest... Trzeciego się dorobić nie mogę, bo jest zbyt stabilnie 😂Trzeba Nam kłód pod nogi 😂

reklama
Wniosek jeden: sprzedać wszystko, zacząć chlać, przestać dbać o siebiezwynajmować jakąś ruderę z robakami i zaciążymy raz dwa 😂 Ja pierwsze dziecko urodziłam w wieku 18 lat w liceum, a drugie na drugim roku studiów, więc coś w tym jest... Trzeciego się dorobić nie mogę, bo jest zbyt stabilnie 😂Trzeba Nam kłód pod nogi 😂
Przepraszam, ze spytam, jak nie chcesz nie odpowiadaj. Pierwsze dziecko było planowane? :D

On ma już dwoje dzieci z pierwszą żoną, więc przyjmuję, że z nim jest ok, chyba że też z wiekiem mu się pogorszyło, bo jednak faceci się też starzeją, a nie tylko kobiety jak to mówią.
Bezdzietno lambadziarskie życie 😂
Wiesz, znam przypadki, że faceci mają dzieci a potem wyniki poszły w dół. Moim zdaniem warto zbadać, ale to tylko moje zdanie. Obiło mi się o uszy, że duża fragmentacja DNA może mieć związek z poronieniami. Ale nie wiem czy to prawda, nie weryfikowałam.

no ja np przez 21 miesięcy nigdy, przenigdy nie mialam nawet kawałka ciąży, jakiejś osranej bety chociaż z 6. Wiem, że tracenie ciąży skutkuje tym samym - brakiem dziecka, ale tak bardzo bym chciała wiedzieć, ze coś jednak może zaskoczyć... a tu nic
no ja np przez 21 miesięcy nigdy, przenigdy nie mialam nawet kawałka ciąży, jakiejś osranej bety chociaż z 6. Wiem, że tracenie ciąży skutkuje tym samym - brakiem dziecka, ale tak bardzo bym chciała wiedzieć, ze coś jednak może zaskoczyć... a tu nic
jak ja Cię dobrze rozumiem :( nawet nie wiesz jak bardzo :(
Dwóch partnerów, oboje mają dzieci a ja nie mogę zaskoczyć, nigdy dwóch kresek na teście i żadnej diagnozy potwierdzonej 😞
Ale walczymy dalej 💪
Ja aktualnie z jelitówką i okresem 😂

Wiesz, znam przypadki, że faceci mają dzieci a potem wyniki poszły w dół. Moim zdaniem warto zbadać, ale to tylko moje zdanie. Obiło mi się o uszy, że duża fragmentacja DNA może mieć związek z poronieniami. Ale nie wiem czy to prawda, nie weryfikowałam.
Biorę pod uwagę, że to może być równie dobrze po jego stronie, a może raz po mojej, raz po jego. Wszystko możliwe.

Czaje. No badania zawsze warto zrobić. Wkurw mnie bierze, jak myślę, ze dziewczyny zachodzą w ciaże nigdy nawet nie wiedząc jakie mają tsh. Nie badają proga 7 dni po, nie wywalają na monitoringi, dorżność, badania nasienia. Po prostu seks - dziecko. No nie mogę, właśnie mam 3 dzień okresu i po prostu mam tyle złości w sobie.
Kurde czytam Twoje wpisy i jak moje 🙈
Ja tez mam na to takie nerwy…
Jak widzę w tych patologicznych rodzinach po kilkanaście dzieci i wysiadywanie z piwem i fajurami od rana na ławce to mnie skręca 😤 stary ją dotknie i ona w ciszy a człowiek się stara dba i co miesiąc to samo- wielkie rozczarowanie 😑

Rzeczywiście poczytałam o tej defragmentacji i jest tam mowa o wieku faceta powyżej 40 lat, nawet gdy wcześniej mieli dzieci. On jeszcze nie skończył 40tki ale to pewnie okres umowny. Czyli nawracające poronienia mogą mieć źródło w plemnikach. Dzięki za info, trochę to zmienia pogląd na sytuację.

reklama
Rzeczywiście poczytałam o tej defragmentacji i jest tam mowa o wieku faceta powyżej 40 lat, nawet gdy wcześniej mieli dzieci. On jeszcze nie skończył 40tki ale to pewnie okres umowny. Czyli nawracające poronienia mogą mieć źródło w plemnikach. Dzięki za info, trochę to zmienia pogląd na sytuację.
Moze i wiek jest cynnikiem "srzyjającym" fragmentacji, ale znam też przypadki, gdzie podstawowe badania są w normie, a fragmentacja leży. Nie wiem, może ja się te tak przejmuje i zagłębiam bo u nas wlaśnie w plemnikach jest problem.
Jak mi kiedyś ktoś jeszcze powie, ze czynnik męski jest łatwy, to w mordę dam.

Do góry