reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Ze stymulacja i z ovitrelle
No jeśli oba ze stymulacja to dziwne. Generalnie przy stymulacji rosną ciut większe pęcherzyki niż bez i dlatego podaje się czasami przy różnych wymiarach 🙂 ale wiadomo że każdy jest indywidualna jednostka co do której ginekolog ma własne wyczucie 🙂

Czas do owulki zależy też przy jakim pęcherzyku jest podany zastrzyk nie wymusza zasadniczo owulacji więc jak pęcherzyk jest już bardziej dojrzały w chwili podania to i krótszy czas będzie 🙂 Ja sądzę po swoich odczuciach że owulke mam 24-26 godz po podaniu np

No to u mnie się ta teoria nie sprawdza.
Pierwszy podany przy pęcherzyku 23 mm i pękł 2 albo 3 dni później. Drugi przy jakichś 19 może 20 i pękł 2 dni później
Raaaaany boskie to ile tych seksów ma być, wczoraj, dzisiaj rano, teraz tez i jeszcze przez trzy kolejne dni?! 🤣 przecież tak się żyć nie da 🤣🤣

Raaaaany boskie to ile tych seksów ma być, wczoraj, dzisiaj rano, teraz tez i jeszcze przez trzy kolejne dni?! 🤣 przecież tak się żyć nie da 🤣🤣
Najbezpieczniej chociaż w dniu zastrzyku i kolejne dwa dni 🙂 ale patrząc na moje owulki to moja gin mówi że w dniu zastrzyku i dzień po 🙂 choć my na to nie patrzymy jesteśmy 5 dni po zastrzyku i min raz dziennie działamy bo chcemy od 10 dni 😂 dla przyjemności jedynie rzecz jasna 😁

Ale naprodukowałyscie 🤣 poszłam tylko na kolacje a tu 10 stron do nadrobienia 🤣 ja w prezencie od samej siebie dostalam dzis tłustego owulaka wiec weekend szykuje się pracowity a jednocześnie relaks bo jutro zmykamy do SPA 🥰
Naszły mnie tez dzis dziwne refleksje typu "33 lata i zero dzieci" ..
No ale robie co mogę 🤷🏽‍♀️ aczkolwiek smuteczek lekki jest 🤷🏽‍♀️

Ale naprodukowałyscie 🤣 poszłam tylko na kolacje a tu 10 stron do nadrobienia 🤣 ja w prezencie od samej siebie dostalam dzis tłustego owulaka wiec weekend szykuje się pracowity a jednocześnie relaks bo jutro zmykamy do SPA 🥰
Naszły mnie tez dzis dziwne refleksje typu "33 lata i zero dzieci" ..
No ale robie co mogę 🤷🏽‍♀️ aczkolwiek smuteczek lekki jest 🤷🏽‍♀️
Ale mi nikt nie odpowiedział 😂

Dobra ja ci odpowiem 🤣🤣 okres przychodzi jak progesteron spadnie w okolice 1 lub <1. Ale jak szybko spada to nie wiem 🤷🏽‍♀️ u mnie okres przychodził 3 dni po odstawieniu proga więc jutro powinnaś dostać myślę
Nie jest to pewnik raz zbadałam proga w 2 dc i miałam 4 więc nie ma pewności z tym 1 😂 poza tym nie badałam proga przed okresem ani w trakcie (taki incydentalny pomiar) więc nie mam wyczucia 🙂

reklama
Jak już pisałam na marcowych mój test był na wybielaniu z Michaelem Jacksonem więc raczej nici z tego cyklu (dziś 10dpo), alw peogesteron muszę mieć wysoki bo temperatura mocno w górze, a cyce to jak nie moje - bolą niemiłosiernie 😂

Załączniki

• 5f538183-fa24-40c5-92f9-76190973c8dd.jpg
    5f538183-fa24-40c5-92f9-76190973c8dd.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 44
Do góry