reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Ze stymulacja i z ovitrelle
No jeśli oba ze stymulacja to dziwne. Generalnie przy stymulacji rosną ciut większe pęcherzyki niż bez i dlatego podaje się czasami przy różnych wymiarach 🙂 ale wiadomo że każdy jest indywidualna jednostka co do której ginekolog ma własne wyczucie 🙂

Czas do owulki zależy też przy jakim pęcherzyku jest podany zastrzyk nie wymusza zasadniczo owulacji więc jak pęcherzyk jest już bardziej dojrzały w chwili podania to i krótszy czas będzie 🙂 Ja sądzę po swoich odczuciach że owulke mam 24-26 godz po podaniu np

No to u mnie się ta teoria nie sprawdza.
Pierwszy podany przy pęcherzyku 23 mm i pękł 2 albo 3 dni później. Drugi przy jakichś 19 może 20 i pękł 2 dni później
Raaaaany boskie to ile tych seksów ma być, wczoraj, dzisiaj rano, teraz tez i jeszcze przez trzy kolejne dni?! 🤣 przecież tak się żyć nie da 🤣🤣

Raaaaany boskie to ile tych seksów ma być, wczoraj, dzisiaj rano, teraz tez i jeszcze przez trzy kolejne dni?! 🤣 przecież tak się żyć nie da 🤣🤣
Najbezpieczniej chociaż w dniu zastrzyku i kolejne dwa dni 🙂 ale patrząc na moje owulki to moja gin mówi że w dniu zastrzyku i dzień po 🙂 choć my na to nie patrzymy jesteśmy 5 dni po zastrzyku i min raz dziennie działamy bo chcemy od 10 dni 😂 dla przyjemności jedynie rzecz jasna 😁

Ale naprodukowałyscie 🤣 poszłam tylko na kolacje a tu 10 stron do nadrobienia 🤣 ja w prezencie od samej siebie dostalam dzis tłustego owulaka wiec weekend szykuje się pracowity a jednocześnie relaks bo jutro zmykamy do SPA 🥰
Naszły mnie tez dzis dziwne refleksje typu "33 lata i zero dzieci" ..
No ale robie co mogę 🤷🏽‍♀️ aczkolwiek smuteczek lekki jest 🤷🏽‍♀️

Ale naprodukowałyscie 🤣 poszłam tylko na kolacje a tu 10 stron do nadrobienia 🤣 ja w prezencie od samej siebie dostalam dzis tłustego owulaka wiec weekend szykuje się pracowity a jednocześnie relaks bo jutro zmykamy do SPA 🥰
Naszły mnie tez dzis dziwne refleksje typu "33 lata i zero dzieci" ..
No ale robie co mogę 🤷🏽‍♀️ aczkolwiek smuteczek lekki jest 🤷🏽‍♀️
Ale mi nikt nie odpowiedział 😂

Dobra ja ci odpowiem 🤣🤣 okres przychodzi jak progesteron spadnie w okolice 1 lub <1. Ale jak szybko spada to nie wiem 🤷🏽‍♀️ u mnie okres przychodził 3 dni po odstawieniu proga więc jutro powinnaś dostać myślę
Nie jest to pewnik raz zbadałam proga w 2 dc i miałam 4 więc nie ma pewności z tym 1 😂 poza tym nie badałam proga przed okresem ani w trakcie (taki incydentalny pomiar) więc nie mam wyczucia 🙂

reklama
Jak już pisałam na marcowych mój test był na wybielaniu z Michaelem Jacksonem więc raczej nici z tego cyklu (dziś 10dpo), alw peogesteron muszę mieć wysoki bo temperatura mocno w górze, a cyce to jak nie moje - bolą niemiłosiernie 😂

Załączniki

• 5f538183-fa24-40c5-92f9-76190973c8dd.jpg
    5f538183-fa24-40c5-92f9-76190973c8dd.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 41
Do góry