reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
❤️❤️❤️
trittico brałam, ale ja generalnie ze snem nie mam już problemów, a o Asentrze mi mówiła, że to jest jakaś opcja ostateczna, z tym, że ona jest zdania żeby się nie starać jak się bierze, żeby najpierw się uporać z demonami, a później wrócić do starań, pewnie jak już @ przyjdzie to się trochę uspokoję.... Jak to było? Nowy cykl, nowe szanse?
No dobrze by bylo, tylko wlasnie moje stany psychiczne sa częściowo wywołane przez niepowodzenia ciążowe. Wiec kółko się zamyka.

Cześć dziewczyny! Ale mi dzisiaj wywaliło temperaturę w górę! Takie wzrosty musi dawać tylko plemniczek w jajeczku 😝🤣
A u Was jak tam? Jak się czujecie? 😁
Moja się nie dźwiga :/ 😜 idzie równo i boli mnie to haha

Załączniki

• Screenshot_20220225-085759_Flo.jpg
    Screenshot_20220225-085759_Flo.jpg
    125,8 KB · Wyświetleń: 45
Co miesiąc z moją psychiatrą o tym rozmawiam, ona jest zdania, że nie jest to bezpieczne dla mnie i dla ewentualnej ciąży, tzn to odstawienie leków jak potwierdzę ciążę, że jak będzie bardzo źle to powinnam zastopować starania, znowu się doprowadzić do pionu i zacząć starania od nowa. Z drugiej strony mam to obniżone AMH więc teksty o kilkumiesięcznych przerwach działają na mnie jeszcze bardziej dołująco :(
a próbowałaś skonsultować się z psychiatrą specjalizującym się w opiece nad kobietami starającymi się, w ciąży i połogu? Są takie osoby, jeśli byś chciała to daj znać, mogę Ci polecić sprawdzoną specjalistkę - jeśli byś chciała to daj znać.
Generalnie teraz jest taki trend, że jeśli są trudności psychiczne wymagające farmakoterapii to ustawia się stałe, bezpieczne leczenie, żeby nie fundować takich wahań kobiecie. Spadki po odstawieniu mogą ingerować w płodność. Nie chcę podważać opinii lekarza, ale może warto mieć jeszcze drugą opinię. Tak do przemyślenia.

trittico i Asentra, ale nie oceniajcie proszę
a czemu ktoś ma Cię oceniać? Przede wszystkim to niczyja sprawa. A po drugie: Jak ktoś ma za wysoki cukier to bierze leki. Jak mamy IO - bierzemy leki. Nadciśnienie - leki. Problemy psychiczne - identycznie - leki. To ważne, że korzystasz z leczenia, gdy go potrzebujesz.

a czemu ktoś ma Cię oceniać? Przede wszystkim to niczyja sprawa. A po drugie: Jak ktoś ma za wysoki cukier to bierze leki. Jak mamy IO - bierzemy leki. Nadciśnienie - leki. Problemy psychiczne - identycznie - leki. To ważne, że korzystasz z leczenia, gdy go potrzebujesz.
No wiesz, napewno są osoby, które uważają, że takie rzeczy podcas starań mogą zaszkodzić potencjalnemu dziecku. Ja wszystko mam przegadane z psychiatrą, ona wie o wszystkim, więc jej ufam. Myślę, że spokojna kobieta, bez stresów i napadów depresyjnych to lepszy materiał na matkę niż miałabym się męczyć sama ze sobą.

No wiesz, napewno są osoby, które uważają, że takie rzeczy podcas starań mogą zaszkodzić potencjalnemu dziecku. Ja wszystko mam przegadane z psychiatrą, ona wie o wszystkim, więc jej ufam. Myślę, że spokojna kobieta, bez stresów i napadów depresyjnych to lepszy materiał na matkę niż miałabym się męczyć sama ze sobą.
Ja osobiście myślę że bardziej zaszkodzić mogą nieleczone zaburzenia... Kobiety w depresji i własne dziecko potrafią zabić... Jest choroba to się leczy ☺️ uwierzcie że teraz naprawdę ogrom ludzi ma takie problemy i ja osobiście widzę jeszcze czestsza potrzebę u ludzi od kiedy zaczęli szal z covid Normalna choroba

Dziewczyny chyba zaszłam - lewy jajnik mnie boli po owulacji 🤣
Taki mały dowcip, bo muszę trochę myśli od Ukrainy odciągnąć... Smutno tak jakoś... A co do starań w obliczu aktualnych wydarzeń to jak dla mnie nic nie zmienia. Gdyby tak wszyscy zawsze zawieszali starania w obliczu wojen to wielu z Nas by na świecie nie było 😐 Bardziej bałabym się tego, że mój syn w lipcu kończy 16 lat i od razu w takim wypadku pojawia się obraz z historii gdzie właśnie tacy młodzi chłopcy też walczyli o Nasz kraj... Ale nie martwmy się na zapas ❤️
Ja też się nad tym zastanawiałam, bo wciąż od jakiegoś czasu kłody pod nogi. Nie dość, że wirus i utrudniony dostęp do służby zdrowia, nie dość że inflacja, rosnące ceny i raty kredytu i obawa o przyszłość finansową to jeszcze teraz jakby było mało wojna, która jest tak blisko i może przenieść się równie dobrze tutaj.....I w tym wszystkim jeszcze niepowodzenia ciąży....

reklama
No niech tu któraś złe słowo powie na Twoje czy czyjekolwiek leczenie. Nie chcę być na jej miejscu

Do góry