reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ej! Ktoś mnie wczoraj pytał o zalecenia przy mutacji mthfr, a ja cymbał nie odpisałam [emoji85]
Błagam jak pytacie, a ja nie odpowiadam to przypominajcie bo ja naprawdę mam pamięć jak złota rybka i jak nie odpowiem natychmiast to za 3 minuty już nie pamiętam.

W związku z mutacja mthfr w homozygocie mam suplementowac kwas foliowy metylowany w połączeniu ze zwykłym. Do tej pory miałam dawkę 600 metylowanego i 200 zwykłego. W tym cyklu mam 1000 metylowanego i 200 zwykłego bo tak se kupiłam.
Oprócz tego miałam bardzo niski poziom b12 więc przyjmuje giga dawke swansona metylokobalaminy. Przez jakiś czas brałam codziennie teraz już raz na jakiś czas bo dawka jest końska za to z poziomu 200 na prawie 600 podbiło mi w niecały miesiąc.

reklama
Po prostu chcesz urodzić seryjnego mordercę z listopada i stad ten spokój 😂
A tak serio to ja tez troszkę odpuściłam psychiczne w tym cyklu i pierwszy raz w tym cyklu seks był codziennie w płodne, dzisiaj mam 17 dc, było strasznie dużo spiny w pracy - korpo i dodatkowo zaczęłam od sb urlop + czekam na wizytę u psychologa i na laparoskopie i drożność w kolejnym cyklu - może dlatego tak mocno nie myślałam podczas seksu o dziecku 😂
Ale mówię jak staremu się już śnią dzieci i to trojaczki - chłopcy to może coś z tego listopada być 😂
Jedziemy teraz na urlop do znajomych wiec będę mieć inne zajęcia i nie będę myśleć o becie (mam nadzieje 🙈) wracam w nd, nie będę mieć auta a luteinę jak jutro lekarz powie ze mam brać to skończę w środę 2.03 No i może wtedy to już pójdę na betę to będzie 27 dc i 12 dp)
Także nie nakręcam się jakoś o dziwo - jeszcze… 🤣
Test ciążowy mam jeden w domu ale chyba powiem staremu żeby schował 😂
Tobie tez polecam pochowanie i życzę nam żebyśmy rzeczywiście dotrwały na luzie do końca cyklu 😘
A tymczasem idę gotować rosół i kulać kluski 😂🤭
moi teściowie mają już jedną (pierwszą) wnuczkę seryjną morderczynię z listopada 2020 - może dlatego moja podświadomość to wypiera 😂

lubię i nie lubię 😝 I co z tego, że nie będziesz brała testów do Polszy jak my tu mamy zapasy i Ci podrzucimy i będziemy kazały sikać na patyki? 😂
Nie nie, mam zamiar spędzić czas z siostrą wybierając płytki, podłogi, meble itp do jej nowego mieszkania. Mam w planie totalnie nie myśleć o testowaniu 🤞🤞🤞
Się synchronizujemy[emoji57]
To kiedy ta owu ma być? Bo ja już oczywiście nie pamiętam [emoji85]W ogóle ginka zmieniła mi dawkowanie aromka i zaczynam już dziś [emoji33]
W poprzednim cyklu było 3-7dc a teraz 2-6
Pik planuje jak zwykle na 12 dc czyli na 03.03 urodziny mam 04.03 a weekend 5-6 się relaksujemy na wyjeździe pijąc wino i mocząc tyłki w gorącej wodzie. Teraz myślę że trochę słabo dla plemników no ale może te z 4tego będą ruchliwsze 🤣🤣🤣

Planuje owulowac tak samo [emoji23]
Nie nie, mam zamiar spędzić czas z siostrą wybierając płytki, podłogi, meble itp do jej nowego mieszkania. Mam w planie totalnie nie myśleć o testowaniu [emoji1696][emoji1696][emoji1696]

Pik planuje jak zwykle na 12 dc czyli na 03.03 urodziny mam 04.03 a weekend 5-6 się relaksujemy na wyjeździe pijąc wino i mocząc tyłki w gorącej wodzie. Teraz myślę że trochę słabo dla plemników no ale może te z 4tego będą ruchliwsze [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Ej! Ktoś mnie wczoraj pytał o zalecenia przy mutacji mthfr, a ja cymbał nie odpisałam [emoji85]
Błagam jak pytacie, a ja nie odpowiadam to przypominajcie bo ja naprawdę mam pamięć jak złota rybka i jak nie odpowiem natychmiast to za 3 minuty już nie pamiętam.

W związku z mutacja mthfr w homozygocie mam suplementowac kwas foliowy metylowany w połączeniu ze zwykłym. Do tej pory miałam dawkę 600 metylowanego i 200 zwykłego. W tym cyklu mam 1000 metylowanego i 200 zwykłego bo tak se kupiłam.
Oprócz tego miałam bardzo niski poziom b12 więc przyjmuje giga dawke swansona metylokobalaminy. Przez jakiś czas brałam codziennie teraz już raz na jakiś czas bo dawka jest końska za to z poziomu 200 na prawie 600 podbiło mi w niecały miesiąc.
To ja pytałam :D dzięki, myślałam, że przy tej mutacji nie należy w ogóle brać tego syntetycznego kwasu. Ja mam teraz z obliczeń 800 metylo i 800 syntetycznego, widocznie za dużo, muszę coś pokombinować.
Teraz patrzę, że B12 Swansona ma 1000 razy więcej witaminy niż ja teraz przyjmuję :o a też mam na poziomie 200. Zamówię se po wypłacie :D
A czy w przypadku zajścia w ciążę masz przyjmować acard albo heparynę? Zastanawiam się nad sensownością tego zalecenia skoro tę mutację ma połowa ludzi na świecie i jakoś dzieci się rodzą nawet u tych, którzy nie wiedzą

Mam dodatkowo pai w heterozygocie. Acard 150 cały cykl poza krwawieniem plus heparyna od pozytywnego testu. 3 poronienia na koncie i z bardzo szerokiej diagnostyki to była jedyna rzecz, która mogła się do nich przyczynić
To ja pytałam :D dzięki, myślałam, że przy tej mutacji nie należy w ogóle brać tego syntetycznego kwasu. Ja mam teraz z obliczeń 800 metylo i 800 syntetycznego, widocznie za dużo, muszę coś pokombinować.
Teraz patrzę, że B12 Swansona ma 1000 razy więcej witaminy niż ja teraz przyjmuję :o a też mam na poziomie 200. Zamówię se po wypłacie :D
A czy w przypadku zajścia w ciążę masz przyjmować acard albo heparynę? Zastanawiam się nad sensownością tego zalecenia skoro tę mutację ma połowa ludzi na świecie i jakoś dzieci się rodzą nawet u tych, którzy nie wiedzą

reklama
Nie nie, mam zamiar spędzić czas z siostrą wybierając płytki, podłogi, meble itp do jej nowego mieszkania. Mam w planie totalnie nie myśleć o testowaniu 🤞🤞🤞

Pik planuje jak zwykle na 12 dc czyli na 03.03 urodziny mam 04.03 a weekend 5-6 się relaksujemy na wyjeździe pijąc wino i mocząc tyłki w gorącej wodzie. Teraz myślę że trochę słabo dla plemników no ale może te z 4tego będą ruchliwsze 🤣🤣🤣
no dobra, dam Ci spokój bo masz urodziny 😂

Do góry