lady_in_blue
Fanka BB :)
Brałam wcześniej taki i on miał jeszcze kwas foliowy ale potem się okazało, że niemetylowany kwas foliowy i miałam podwyższoną homocysteinę. Potem brałam jakiś drugi, który zniknął z aptek. Przez jakiś czas nie brałam żadnego i ostatnio dorzuciłam tego Swansona do koszyka jak robiłam zakupy. Szczerze mówiąc nie mam pcos ani io i nie wiem czy branie tego coś mi daje . Nie jestem też przywiązana do tego Swansona, pewnie następnym razem wezmę coś innego tylko problem polega na tym, że wiele tych inozytoli ma kwas foliowy albo dodatkowe witaminy a ja takich nie chce, bo przekroczę wtedy dobową dawkę.Nie myślałaś nad zmiana tego inozytolu na taki, który zawiera w odpowiednich proporcjach chiro? Ponoć takie połączenie jest korzystniejsze.
Rola terapii skojarzonej myo-inozytolem z D-chiro-inozytolem w ginekologii
Badania wykazują korzystne działanie MYO na poprawę parametrów metabolicznych, endokrynologicznych i embriologicznych, a najnowsze doniesienia wskazują na zwiększoną skuteczność terapii łączonej myo-inozytolem z D-chiroinozytolem w stężeniach fizjologicznych. Podstawą tego synergistycznego...www.forumginekologii.pl