reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ja to mam takie przeczucie, ze jak będę tak czekać na ten dzień testowania bo zawsze będzie ta jedna kreska i ze te kreski pojawiają się dopiero wtedy, kiedy nie będę się tego spodziewać xd ale nie wiem, czy zawsze tak jest.
Ja tak miałam z córką, zapomniałam że miałam mieć okres i dopiero jak koleżanki z pracy rozmawiały o miesiączce to ja sprawdzałam w kalendarz i okazało się że to już tydzień się spóźniał, po pracy test ciążowy i piękne dwie kreseczki, to był 2016 rok😉

reklama
Cześć dziewczyny.
Miłego dnia.
Dziś kupuję test ciążowy bo jutro dzień testowania😉
Mam jednak przeczucie że zobaczę tylko biel vizira
trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie 🤞😁

Ja dzisiaj konkretny spadek temperatury (wczoraj rano 36,80 - dziś rano 36,41) 😝 Za to śluz płodny się pojawił w duuuużej ilości 🤣 Nie ma szans, żebym ten cykl rozszyfrowała 😂

trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie 🤞😁

Ja dzisiaj konkretny spadek temperatury (wczoraj rano 36,80 - dziś rano 36,41) 😝 Za to śluz płodny się pojawił w duuuużej ilości 🤣 Nie ma szans, żebym ten cykl rozszyfrowała 😂
Mnie poprzedni cykl też zakończył ale to było cykl z covidem więc może i on coś mi pomieszała. Miesiączka miałam skąpą ale rozciągnięta w czasie. Zobaczymy co przyniesie kolejny cykl.

Tak na marginesie śniło mi się że pojechałam na porodówkę i tam mi mówią że mam wracać do domu, bo to nie czas. W domu zrobiłam sobie kąpiel i urodziłam w wannie pełnej piany.
Wyjęłam dziecko z wody i było duże jak roczne dziecko, to była dziewczynka i uśmiechnęła się do mniej i miała piękne białe ząbki.
Bałam się odciąć pępowinę i sama pojechałam do szpitala żeby ją odcięli. A jak mnie zapytali jak daję jej na imię to mówiłam że Dorotka, więc w razie czego ma już imię dla córki 😉

Witam w klubie nerwicowych staraczek :D w jaki sposób sobie z nią poradziłaś? Mi jest już troszkę lepiej, ale dalej brakuje dużo do pełni szczęścia. Powodzenia :)!
Pierwszy miesiąc był tragiczny, miałam ataki paniki, bezsenność. Wtedy też dostałam leki. Ale miałam okropne skutki uboczne i postanowiłam, że wyjdę z tego sama. Dużo mi dało zrozumienie samej genezy, że wcale nie wariuje, a to jest po prostu zaburzenie emocjonalne. Każdy z nas ma swój limit stresu, styki się przegrzały. Najlepiej te emocje i objawy "przepuszczać". Organizm nas straszy, żeby utrzymać nas w takim napięciu, bo wydaje mu się, że jest jakieś zagrożenie, mimo że przecież nie ma. To jest bardzo długotrwały proces.

W weekend miałam owulację, wczoraj się kochaliśmy, a dziś przy śniadaniu zgięło mnie w pól... baby to mają przesrane. Wcześniej nie odczuwałam tak tej owulacji...

Z rana najlepiej jak się testuje sporo przed okresem, bo wtedy jest największe stężenie. Potem to i w środku dnia łanie wychodzą :)

ja jak rano miałam słabą kreskę na teście 10 z pinka (przy becie 13) to południowy taki sam test pokazał tak samo
Z rana najlepiej jak się testuje sporo przed okresem, bo wtedy jest największe stężenie. Potem to i w środku dnia łanie wychodzą :)
To chyba kupię dwa, na dzisiaj i na jutro rano. Znając życie akurat jak je kupię to przyjdzie okres :D może w ten sposób go przywołam

reklama
Do góry