reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Nie wiem, ale mam nadzieje, ze dzisiaj 🙏🏻. Ogólnie przeboje miałam z tym dzisiejszym pobraniem, zajęło mi to 2 godziny, dwa laboratoria i jeszcze mam bluzę całą we krwi 🙈😂 finalnie nie zrobili mi badania w synevo tylko w diagnostyce i nie wiem jak to wyglada tam czasowo.. ale naprawdę liczę na to, ze dzisiaj.
u mnie jak zrobię w Diagnostyce i zdążę przed kurierem (który przyjeżdza koło 13stej) to wynik mam już po 15, a jak później to po 18 lub następnego dnia (oczywiście jeśli chodzi o betę)

Dziewczyny, robiłam bete w diagnostyce, raz w jednym punkcie pobrań a drugi raz w innym punkcie. I teraz czytam na wynikach że jeden robili "testem firmy Roche metodą elektrochemiluninescencji na aparacie Cobas" a drugi też "metodą elektrochemiluninescencji (cmia), zestaw odczynników abbott i aparat Alinity". Są też podane trochę inne zakresy. Czy jest możliwe, żeby wyszła inna beta przez to że w innym miejscu ale tego samego laboratorium badana była próbka? Ktoś wie?

Ale jaka wyszła różnica w tych betach?
Dziewczyny, robiłam bete w diagnostyce, raz w jednym punkcie pobrań a drugi raz w innym punkcie. I teraz czytam na wynikach że jeden robili "testem firmy Roche metodą elektrochemiluninescencji na aparacie Cobas" a drugi też "metodą elektrochemiluninescencji (cmia), zestaw odczynników abbott i aparat Alinity". Są też podane trochę inne zakresy. Czy jest możliwe, żeby wyszła inna beta przez to że w innym miejscu ale tego samego laboratorium badana była próbka? Ktoś wie?

Zasadniczo aparaty są kalibrowane zgodnie z normami dla danego sprzętu. Jeżeli w obu ciąża jest powyżej 5 to nie sądzę by mogły się różnić zbytnio (w granicach błędu)

Ja robiłam po poronieniu, w piątek w zeszłym tygodniu dzień po zaczętym krwawieniu było 119, przedwczoraj było 205 a dzisiaj jest 163, więc dobrze, że spada bo już się bardzo bałam ciąży pozamacicznej, chociaż wcale nie jestem jeszcze całkiem spokojna. I taka mnie wątpliwość dopadła, czy gdybym zrobiła w tym samym punkcie co w poniedziałek to mogłaby wyjść np wyższa niż 205 czy na pewno spadła..

Ja robiłam po poronieniu, w piątek w zeszłym tygodniu dzień po zaczętym krwawieniu było 119, przedwczoraj było 205 a dzisiaj jest 163, więc dobrze, że spada bo już się bardzo bałam ciąży pozamacicznej, chociaż wcale nie jestem jeszcze całkiem spokojna. I taka mnie wątpliwość dopadła, czy gdybym zrobiła w tym samym punkcie co w poniedziałek to mogłaby wyjść np wyższa niż 205 czy na pewno spadła..
Myślę, że to jest taka różnica, że bym się nie przejmowała :)

Niewykluczone, że ciąża jest poza macicą bo takie wzrosty i spadki to jeden z objawów cp. U mnie już chyba mówiłam trwało to prawie 3 msc do wyzerowania bety.
Poza kontrolą poziomu hormonu we krwi powinnaś też robić kontrolę usg. Ja miałam minimum raz w tygodniu

reklama
Tak jak napisała @Moonstone nie sądzę by mogły być aż tak duże różnice - jeden sprzęt musiałby działać niewłaściwie by były takie rozbieznosci

Do góry