reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Różnie to bywa zależy od tego jak się widzi swoją przyszłość. Zauważyłam, że moi znajomi zresztą tak jak ja szybko założyli rodziny. Wśród moich znajomych średnio w wieku 21-24 lata pojawiło się pierwsze dziecko. Fajnie urodzić wcześnie ma się wtedy po 40stce drugą młodość fajnie też urodzić później wtedy się ma dłużej młodość, a w wieku dojrzałym ma się już wszystko poukładane a nie wszystko na raz 🙆‍♂️ ja np kończę V rok studiów i moje życie ostatnimi czasy wygląda jak cyrk 🤣
U mnie to raczej zależało od wizji teraźniejszości :D- do końca studiów byłam wobec nauki bardzo serio i nie myślałam o takich rzeczach jak małżeństwo czy rodzina... najpierw chciałam znaleźć pracę, coś ze sobą zrobić :o Zresztą 90% moich znajomych działała podobnie. Większość została rodzicami sporo po 30tce. A ja dopiero wtedy poznałam faceta, który chciał mieć dzieci! Młodość już mam za sobą, było fajnie, ale minęło :-D Teraz pora na bycie starą matką, choć zawsze myślałam, że będę przede wszystkim starą panną :D

U mnie to raczej zależało od wizji teraźniejszości :D- do końca studiów byłam wobec nauki bardzo serio i nie myślałam o takich rzeczach jak małżeństwo czy rodzina... najpierw chciałam znaleźć pracę, coś ze sobą zrobić :o Zresztą 90% moich znajomych działała podobnie. Większość została rodzicami sporo po 30tce. A ja dopiero wtedy poznałam faceta, który chciał mieć dzieci! Młodość już mam za sobą, było fajnie, ale minęło :-D Teraz pora na bycie starą matką, choć zawsze myślałam, że będę przede wszystkim starą panną :D
Ja pracę mam studia zaraz kończę także można powiedzieć, że jak skończę ten rok studiów to już będę miała w miarę poukładane zostaje tylko się rozwijać dalej 😊

Witam Was wszystkich serdecznie 😉 ja dzisiaj złamałam swoje postanowienie i zatestowałam rano, niestety nic dobrego nie wyszło 😔😒 ale tłumaczę sobie, że to za wcześnie ? bo dzisiaj by wypadało dopiero 11 dni po owu. A jutro wychodzi 14 dni po zastrzyku ovitrelle więc mam zamiar iść na betę dla pewności. Ech dzisiaj od rana boli mnie brzuch więc chyba sprawa będzie jasna i walentynki nie będą tak cudownie zaskakujące jak mi się wydawało.
Chyba jednak będę musiała iść do tej apteki i wykupić receptę na tabletki anty i zastrzyki przeciwzakrzepowe na ten cykl. A tak bardzo chciałam tego uniknąć 😒

Życzę wszystkim pięknego dnia 🍀
Bardzo to uwazam za ciekawe zjawisko, żeby testować przed czasem okresu i nie uznawać tego za zbyt wcześnie, ale jak tylko test wyjdzie negatywny to tłumaczenie sobie, ze - no to przecież za wcześnie! 😆🙈

A temperaturę mierzysz sobie w jaki sposób ? Tzn gdzie ? Nigdy tego nie praktykowałam stąd moje pytanie
Codziennie rano o tej samej porze (u mnie to 6.00), po przespanej nocy, koniecznie termometr owulacyjny no i do wyboru - usta, pochwa lub odbyt :) ja mierze w pochwie, pierwszy miesiąc mierzyłam w ustach ale odczyty są dosyć niemiarodajne i są duże wahania, więc szybko się przerzuciłam ;)

Edit: może nie tyle koniecznie termometr owulacyjny, ile elektryczny z dwoma miejscami po przecinku :) bo tu każda najmniejsza zmiana w temp ma znaczenie

Bardzo to uwazam za ciekawe zjawisko, żeby testować przed czasem okresu i nie uznawać tego za zbyt wcześnie, ale jak tylko test wyjdzie negatywny to tłumaczenie sobie, ze - no to przecież za wcześnie! 😆🙈
Tak to jest jak człowiek jest niecierpliwy i już się nie może doczekać wyniku 😅 i tak to wychodzi niestety

Dwa dni temu tez zrobiłam test wieczorem , nie wiem po co🤣 odstawiłam go bo nic nie było. Rano jak wstałam wzięłam żeby wyrzucić a tak delikatny cień. Dał mi nadzieje ale niestety był najprawdopodobniej felerny.
Ja taki miałam wczoraj z popoludniowego moczu a dziś z popoludniowego dwie kreski!! Ale się cieszę🥰
A więc nie trać nadziei 😍

Czesc dziewczyny i nie tylko, mam do Was kilka pytań, być może któraś z Was również miała coś w podobie... Sprawa ma się tak staramy się o trzecia ciaze, pisze ze o ciaze bo mamy jedna córcie, a druga ciaze poronilam w listopadzie, przed poronieniem moje cykle były mega regularne 29dni, + tydzień przed ból piersi. W ty. Cyklu sprawa wygląda trochę inaczej... Teraz jestem w 24dc, owulacje miałam 11dc (trochę wcześniej niż zawsze) od 3dpo napuchly mi piersi i bardzo bolą, najbardziej przy chodzeniu po schodach. Żyłki jakieś tam są i to całkiem sporo, wokół sutków mam wrażenie takiej ciemnej obwodki. Do dzisiaj czasamiodczuwalam klocie jajników na przemian, czasem ból brzucha jak na @, dzisiaj np. Ból podbrzusza i to taki jak np bym zrobiła że 100 brzuszków, taki jak zakwasy nie jest to uciążliwe ale daje się odczuć. Dziś rano temp 37, natomiast szyjka zamknięta od ok 5dni, do dziś była wysoko i zamknięta i twarda a dziś mam wrażenie że jest ciutkę niżej ale dalej zamknięta i chyba miekciejsza nóż wczoraj ale też twardsza... Test robiłam ale chyba w 8 dpo i to w dodatku popołudniu i niezbyt czuły bo 20 - negatywny. Dziewczyny czy jest jakaś szansa czy zwyczajnie się ludze? A może któraś z Was miała podobne objawy? Pozdrawiam Was gorąco.

CytatOdpowiedz
Dziewczyny udało się!! Mamy dwie kreseczki 😍
Wczoraj cień cienia a dziś piękne kreski😀

reklama
Czesc dziewczyny, chciałabym się podzielić z wami swoją historią.
Jeżeli staracie się juz ponad rok, nie zwlekajcie i zapiszcie sie do lekarza w klinice bezplodnosci.
My staralismy sie ok 2 lata, wyniki hormonow byly w normie, wyniki męża bdb. Lekarz zlecil mi badanie drożności jajowodow ( sonoHSG)
Zaszlam w ciaze w tym samym miesiacu w którym miałam wykonane badanie.
Nie zwlekajcie, szkoda czasu.

Wszystkie badania plus moje najdrozsze HSG z narkozą w sumie wyniosly nas 2 tyś zł.

Pozdrawiam i trzymam kciuki,
Z checia odpowiem na pytania.

Do góry