reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Ja piernicze. Niby człowiek intuicyjnie wie, że im wcześniej tym prościej, ale jak się słyszy taką wyraźną granicę, to się gorzej robi... Kończę 25 lat za miesiąc i teraz czuję presję jak to przeczytałam :D rozumiem że z początkiem kwietnia szanse u mnie spadną drastycznie :D?
W mojej cudnej ulotce sprawa jest jasna : 25 lat = 25% szans na zajście w jednym cyklu=100% po 4 miesiącach... (ekhm... super, wszystkim życzę:-)), 35 lat - podzielić cyfrę na pół, 42 - kolejne pół...

reklama
Ja myślę że dużo tez zależy od sytuacji w której się znajduje kobieta. Ja w wieku 25 lat nawet nie myslalam o dzieciach. Jakoś nie trafiłam wczesniej na odpowiedniego mężczyznę. Gdybym poznała go wcześniej to kto wie ale życie ułożyło się jak się ułożyło wiec niestety działamy dość późno i już czasu się nie cofnie 🤷🏽‍♀️
Ja w tym wieku byłam gotowa, ale stary nie był 🙄 teraz jak mu się zachciało to się nie udaje. Mam do niego o to trochę żal, ale nigdy nie powiem tego głośno bo to przecież nie jego wina 🤷🏻‍♀️

Ja myślę że dużo tez zależy od sytuacji w której się znajduje kobieta. Ja w wieku 25 lat nawet nie myslalam o dzieciach. Jakoś nie trafiłam wczesniej na odpowiedniego mężczyznę. Gdybym poznała go wcześniej to kto wie ale życie ułożyło się jak się ułożyło wiec niestety działamy dość późno i już czasu się nie cofnie 🤷🏽‍♀️
Ja na dzieci byłam gotowa przed 25 r.z. ale męża poznałam dopiero po 30 r.z. wg ich teorii to najlepiej nie patrzeć z kim byle działać najwyraźniej 🤣

Gdyby mój mąż nie był tyle ode mnie starszy to pewnie też bym jeszcze nie myślała :) wiadomo, życie się różnie układa, dlatego troszkę mnie bawi takie straszenie granica 25 lat. Bo 26 lat to już niby ciężko? A co mają powiedzieć kobiety, które rodzą pierwsze dziecko po 40 :D jakiś wybryk natury, prawdziwy cud
Cud wybryk - wszystko jedno, byle się udało :-D

W mojej cudnej ulotce sprawa jest jasna : 25 lat = 25% szans na zajście w jednym cyklu=100% po 4 miesiącach... (ekhm... super, wszystkim życzę:-)), 35 lat - podzielić cyfrę na pół, 42 - kolejne pół...
Chyba nie nadążam 🤔 czyli zasadniczo po trzech latach starań to już na 100% powinnam mieć dziecko niezależnie od wieku? 😬

Ja w tym wieku byłam gotowa, ale stary nie był 🙄 teraz jak mu się zachciało to się nie udaje. Mam do niego o to trochę żal, ale nigdy nie powiem tego głośno bo to przecież nie jego wina 🤷🏻‍♀️
Ja mam żal do mojego, że tak późno się objawił! :p Zanim się spotkaliśmy przez 5 lat mieszkaliśmy po sąsiedzku nigdy się nie widząc ! Poznaliśmy się gdy miałam 32 lata... więc cóż, od razu mu krzywej z płodnością nie przedstawiłam... trochę czasu musiało minąć...no a teraz to geriatria.

reklama
Ja na dzieci byłam gotowa przed 25 r.z. ale męża poznałam dopiero po 30 r.z. wg ich teorii to najlepiej nie patrzeć z kim byle działać najwyraźniej 🤣
No ja to późno dość poznałam mojego Starego, ja miałam 26 on 27 lat, więc spotykanie, narzeczeństwo, ślub jak ja miałam 29, on 30 no i tak się staramy, teraz rocznikowo ja 31 on 33 i kupa z tych starań xD

Do góry