reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Dokładnie jak mówiły dziewczyny, najlepiej jakby FSH do LH było 1:1. Może warto się skonsultować z innym lekarzem?
Właśnie mam nową lekarkę, ale to tylko ze względu na to, że w przychodni, w której przyjmuje mam pakiet Medicover, toteż częste wizyty nie obciążają mnie finansowo. A slub za pół roku to kasę odkładam 😜 może wrócę do mojego starego gina, ciul z pieniędzmi, na chleb mi starcza 😂 w którym dniu cyklu podaje się zastrzyk otrivelle ?

Właśnie mam nową lekarkę, ale to tylko ze względu na to, że w przychodni, w której przyjmuje mam pakiet Medicover, toteż częste wizyty nie obciążają mnie finansowo. A slub za pół roku to kasę odkładam 😜 może wrócę do mojego starego gina, ciul z pieniędzmi, na chleb mi starcza 😂 w którym dniu cyklu podaje się zastrzyk otrivelle ?
Jezus, znów mam wiedzę tylko teoretyczną... Jak pęcherzyk jest na tle duży, żeby pęknąć? Nie ma to wspólnego z dniem cyklu tylko z wielkością pęcherzyka. Jeśli nie, niech ktoś mnie poprawi!
Ja jestem od niepłodności męśkiej, ale z tego czytania cośtam wiem xD

Ovitrelle nie podaje się na ślepo w konkretnym dniu cyklu tylko na podstawie monitoringu obserwując pęcherzyki w USG choć tak naprawdę ideałem byłoby to łączyć z pomiarami hormonów 😎

Ja myślę że dużo tez zależy od sytuacji w której się znajduje kobieta. Ja w wieku 25 lat nawet nie myslalam o dzieciach. Jakoś nie trafiłam wczesniej na odpowiedniego mężczyznę. Gdybym poznała go wcześniej to kto wie ale życie ułożyło się jak się ułożyło wiec niestety działamy dość późno i już czasu się nie cofnie 🤷🏽‍♀️
Gdyby mój mąż nie był tyle ode mnie starszy to pewnie też bym jeszcze nie myślała :) wiadomo, życie się różnie układa, dlatego troszkę mnie bawi takie straszenie granica 25 lat. Bo 26 lat to już niby ciężko? A co mają powiedzieć kobiety, które rodzą pierwsze dziecko po 40 :D jakiś wybryk natury, prawdziwy cud :D

Ovitrelle nie podaje się na ślepo w konkretnym dniu cyklu tylko na podstawie monitoringu obserwując pęcherzyki choć tak naprawdę ideałem byłoby to łączyć z pomiarami hormonów 😎
Rozumiem, nigdy nie myślałam, że będę mieć takie problemy. A zioła ojca Sroki też działają stymulująco na pękanie pęcherzyków ?

W dniu gotowości pęcherzyka dominującego, dla każdej kobiety i w każdym cyklu to będzie/może być inny dzień.

Gdyby mój mąż nie był tyle ode mnie starszy to pewnie też bym jeszcze nie myślała :) wiadomo, życie się różnie układa, dlatego troszkę mnie bawi takie straszenie granica 25 lat. Bo 26 lat to już niby ciężko? A co mają powiedzieć kobiety, które rodzą pierwsze dziecko po 40 :D jakiś wybryk natury, prawdziwy cud :D
Daj spokój, moja teściowa po 40 piąte dziecko urodziła, w sumie ma 5 dzieci 🙈

reklama
Do góry