reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ja mam płozy i pościel do kosza Mojżesza w domu 😂 Płozy oddała mi siotra jak młody już wyrósł, a wypleciony przeze mnie kosz sobie zostawiła na zabawki (bo ja sobie zrobię nowy) no i pościel jak kupowałam dla siostrzeńca, to od razu kupiłam komplet dla mojego dziecka na zaś 🙈🙉🙊 Ale największą traumę miałam po biochemie. W dniu kiedy miałam pozytywny test ciążowy i betę byłam w galerii z córką kupić jej nowy strój kąpielowy (bo na weekend jechaliśmy do Suntago), gdy już kupiliśmy to chciała jeszcze zajść do kilku sklepów, a ja powędrowałam do TK Maxx i oglądałam różne fajne rzeczy dla bejbików, ale nic nie kupiłam. Potem jak szukałam prezentu dla szwagierki na urodziny to zmuszałam się żeby tam wejść, bo normalnie miałam nie fajne emocje (od razu się wszystko przypomina). Ale po tym już mi trauma przeszła i normalnie tam chodzę 😂

reklama
Ja to chodzę o różnych wątkach i ciekawa akcja była chyba na wrześniowych. Dziewczyna miała naprawdę mocną normalną kreskę, teoretycznie w 26dc przy cyklach 28. Wszystko spoko, sobie pisała tam. Nie robiła bety, ani więcej testów bo po co. No i tego 28dc dostała normalne okres, dziewczyny kazały jej jechać na IP gdzie beta wyszła <1.20 :oops: więc chyba nawet ciężko to podciągnąć pod biochem bo by tak szybko nie spadła. A naprawdę to była mocna krecha, nie jakiś tam cień, cienia. Ja przy becie ponad 100 takiej kreski nie miałam :o także potrafią być testy sikane zdradliwe
Moja kumpela miała pozytywy a betę negatywną, okazało się, ze ma nowotwór (na szczęście niezłośliwy) na jajniku który fałszuje jej wyniki testów.

Ja mam od zeszłego roku zakopane śpioszki na dnia szafy. Kupiłam, żeby "przyciągnąć ciażę"... żenada ze mnie
Zadna żenada!!! Proszę tak w ogóle nie myśleć, zabraniam!!! 😠 godzę się wyłącznie na dobre myśli o sobie, jesteś dobra, mądra, silna i zabawna a ze mamy wszystkie trochę pod górkę to trudno, i temu sprostamy 💚

Jaka tam żenada! Metoda "Sekret" w praktyce ;-) Ja tak przyciągnęłam sobie prawo jazdy... :p. Ale z dzieckiem jakoś trudniej idzie... Chociaż z drugiej strony - prawko zdałam za trzecim razem... Może zatem muszę poczekać na trzecią inseminację...
Chcesz powiedzieć ze kupilas sobie prawko i zakopałaś na dnie szafy ? 🤣

Dzięki za info. Ja kiedyś chodziłam do lekarza POZ który wprawdzie dał skierowanie na jakieś badanie ale musiałam się wytłumaczyć po co i dlaczego. Na tarczycę co prawda dawał ale musiałam za każdym razem do niego iść, pokazywać kartę wizyt i dopiero dał. Teraz poszłam do innego i ten o dziwo starszy gość nie pytał po co mi tylko dal, a jak powiedziałam jak sprawa u mnie z tarczyca wygląda to wystawił skierowanie na badanie tarczycy cykliczne co 2 tyg. Mogę z niego korzystać ile chce byle termin zachowywać 2 tyg między badaniami. Także super. Widocznie jest tak, że zależy na kogo się trafi. Natomiast o limitach nie słyszałam.
Też nie słyszałam może mi tak powiedział na odczepnego. Jakiś gbur i tyle 🤷‍♀️.

Ja mam otulacz do fotelika kupiony w tym samym celu ;). Zamierzam go dać bombelkow brata jak do końca kwietnia u nas się w tej kwestii nic nie ruszy. Miałam dać na gwiazdkę ale nie byłam na to gotowa psychicznie :p.
Także nie żenada ;).
Ja mam staniki do karmienia od przyjaciółki. Chyba jej odeśle bo jej się bardziej przydadzą

reklama
Ja mam ja wybrana bluzę, to będzie pierwszy ciuch ciążowy który kupię jak uda mi się zajść :D
EDIT: nie mówiąc już o tym, ze mam wybrany wózek i polowe wyprawki 🙈 ale ja ciąże planuję od 18 rż a mam 32, także ekhm… ;)

Do góry