reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Ja np wyszłam spod kołdry 5 minut temu dopiero :D
Miłego tygodnia!
Ja jeszcze nie wyszłam z piżamy :D ale do pracy idę na 14, obiad mam gotowy, w domu czysto więc leżę przed tv i pije kawę 🤗🤗
Ja dziś 4dpo wiec chill out, trochę bolą i pulsują mi piersi i jest to pierwszy raz kiedy tak reaguję na progesteron a biorę go od dość dawna 🤔 organizm ludzki to jednak dziwna rzecz. W walentynki będę w 23dc i 11dpo wiec trochę za wcześnie na testowanie aaaaale może skoczę na betkę, kto mi zabroni :D
Miłego dnia 😊💚

Ja jeszcze nie wyszłam z piżamy :D ale do pracy idę na 14, obiad mam gotowy, w domu czysto więc leżę przed tv i pije kawę 🤗🤗
Ja dziś 4dpo wiec chill out, trochę bolą i pulsują mi piersi i jest to pierwszy raz kiedy tak reaguję na progesteron a biorę go od dość dawna 🤔 organizm ludzki to jednak dziwna rzecz. W walentynki będę w 23dc i 11dpo wiec trochę za wcześnie na testowanie aaaaale może skoczę na betkę, kto mi zabroni :D
Miłego dnia 😊💚
Ja np pracuje zdalnie, więc se siedzę w szlafroku przed kompem :D
Ja napewno nie zabronię betym wręcz kibicuję :D

A tak z ciekawości bo jestes na świeżo - miałaś jakies objawy zwiastujace ze sie udało przed testem? Poza kichaniem ofc :D
Ja miałam 9dpo ból sutków, a wiedziałam że to częsty objaw. Jednak suplementowałam wtedy proga i nie miałam pewności czy to nie od niego bo to pierwszy raz. Zatestowałam dopiero 13-14dpo żeby mieć pewność że nie ma śladu zastrzyku.
Wiesz co, ja zaczęłam suplementować progesteron następnego dnia po i bardzo szybko na niego zareagowałam. Także takie objawy jak nudności, bóle głowy, bóle podbrzusza, zmiany nastrojów, zmęczenie itp zaczęły mi towarzyszyć jakies 2-3 dni po inseminacji. No i nie przeszły właściwie do dziś.
Także ja mam poczucie, że większość (o ile nie wszystkie) wczesnych objawów ciąży jest powiązana z rosnącym progesteronem, który rośnie po owulacji, tylko przy braku ciąży później spada…
A ja z kolei nie miałam większych objawów spowodowanych progiem, mimo że miałam kosmiczny poziom ponad 100 :D

reklama
Ja np pracuje zdalnie, więc se siedzę w szlafroku przed kompem :D
Ja napewno nie zabronię betym wręcz kibicuję :D
Ja od prawie 2 lat pracuje tylko zdalnie wiec musialam sobie wyrobić rutynę wstawania wcześniej i przynajmniej zmiany piżamki na dresik 🤣🤣🤣 bo chyba bym skisła przez te 2 lata 🤣🤣

Do góry