reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Hej mam 26 lat synka 20msc i powoli zaczynamy starać się o drugie dziecko od października wierzę że w tym miesiącu zaskoczy. Mam 7dni do owulacji, ale we wcześniejszą ciążę zaszłam dopiero jak moja gin zaleciła mniej stresu i przytulanka co 2 max 3 dni (ponoć wtedy plemniki mają się kiedy umocnić bo codziennie to są jeszcze za młode a po 3 dniach już nie mają takiej ruchliwości?) zaskoczyło w pierwszym cyklu od zaleceń tak też będziemy się starać teraz :D
to już wiem dlaczego ja nie zaszłam w tym cyklu pewnie 🤪za dużo seksu było 🙈

reklama
Hej mam 26 lat synka 20msc i powoli zaczynamy starać się o drugie dziecko od października wierzę że w tym miesiącu zaskoczy. Mam 7dni do owulacji, ale we wcześniejszą ciążę zaszłam dopiero jak moja gin zaleciła mniej stresu i przytulanka co 2 max 3 dni (ponoć wtedy plemniki mają się kiedy umocnić bo codziennie to są jeszcze za młode a po 3 dniach już nie mają takiej ruchliwości?) zaskoczyło w pierwszym cyklu od zaleceń tak też będziemy się starać teraz :D
Hej, trzymam kciuki, żeby zaskoczyło tak jak zaplanowalałaś :)

O a z ciekawości przy jakiej okazji i w jaki sposób wyszło to Hashimoto? Ja wiem że co lekarz to opinia, ale to ślepe wierzenie w normy to mnie denerwuje i mimo, że żyję w wielkim mieście ciężko jest tutaj znaleźć lekarza, który by mnie nie olał
Ja się po prostu bardzo źle czułam, cały czas byłam zmęczona, do tego przytyłam nagle 15kg i po prostu poszłam jeszcze raz na badania. Wtedy TSH miałam 4,6 więc poza normą. Poszłam do endo, zrobiła usg, kazała zrobić jeszcze antygeny i wyszło Hashi.

Nie wytrzymałam i zrobiłam test o czułości 10 i niestety biało. Czekam na @ 29.12 już sie nie nastawiam na ciąże i na następny cykl seks co 3 dni hahahah

Ja się po prostu bardzo źle czułam, cały czas byłam zmęczona, do tego przytyłam nagle 15kg i po prostu poszłam jeszcze raz na badania. Wtedy TSH miałam 4,6 więc poza normą. Poszłam do endo, zrobiła usg, kazała zrobić jeszcze antygeny i wyszło Hashi.
Ok rozumiem, dzięki za rozwinięcie :) ja się już śmieje, że muszę poczekać na jakiekolwiek poważniejsze traktowanie do trzydziestki, bo póki co wszędzie słyszę "taka pani młoda, to na pewno wszystko jest w porządku, proszę się nie badać, strata czasu" :D

Ok rozumiem, dzięki za rozwinięcie :) ja się już śmieje, że muszę poczekać na jakiekolwiek poważniejsze traktowanie do trzydziestki, bo póki co wszędzie słyszę "taka pani młoda, to na pewno wszystko jest w porządku, proszę się nie badać, strata czasu" :D
No i dotrzesz do 30, będziesz się badać, potem moze będzie trzeba coś leczyć - to wszystko trwa. Ja jestem za tym, żeby się badac już jak człowiek zaczyna się starać.

reklama
No i dotrzesz do 30, będziesz się badać, potem moze będzie trzeba coś leczyć - to wszystko trwa. Ja jestem za tym, żeby się badac już jak człowiek zaczyna się starać.
Ja właściwie też, co nie zmienia faktu że leży mi lista badań do wykonania od października a ja wciąż znajduję wymówki, żeby ich nie zrobić

Do góry