reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Nie pamiętam [emoji23]
Znaczy pamiętam, ze komuś tak mówiłam [emoji23]
Tak jak wspominałam mam pamięć jak złota rybka i trzeba mi wszystko 100 razy powtarzać, a jak nie odpowiem na coś od razu to się 18 razy przypomnieć [emoji23]
No a ja mam dobry :D Pamiętasz, jak mówiłaś, że chcesz zobaczyć moją krzywą bo czujesz, że będziesz miała szansę zobaczyć idealną? :D
Edit:
W grudniu miałam glukozę 73,4 mg/dl
a insulinę 2,51 mU/l
i ta insulina lekko obniżona (norma od 2.6) i dlatego dostałam skierowanie na powtórkę.

reklama
Nie pamiętam [emoji23]
Znaczy pamiętam, ze komuś tak mówiłam [emoji23]
Tak jak wspominałam mam pamięć jak złota rybka i trzeba mi wszystko 100 razy powtarzać, a jak nie odpowiem na coś od razu to się 18 razy przypomnieć [emoji23]
no widzisz, to ja :D
Zobaczymy jak z dziś te wyniki.
Wstawię Ci do oceny xD

U mnie po wczorajszym dziwnym wzroście temperatury dziś niezły spadek 😜 Do tego po przebudzeniu zaczął mnie brzuszek boleć i musiałam lecieć do kibelka na jednorazowe rozwolnienie 🤣 Od razu czułam się lżejsza i pozytywnie nastawiona do dnia dzisiejszego, ale mój entuzjazm wygasł, gdy wyszłam z domu do pracy i zobaczyłam, że pada deszcz 😁 Dzisiaj 17:50 mam wizytę i doktorka, który ma na nazwisko Drążek 🙊 Stary powiedział, że mnie nie puści, bo nazwisko zobowiązuje i boi się, że pan doktor wyciągnie na wizycie swojego drągala 🤣🤣🤣
🤣🤣U mnie też wzrost póżniej spadek i wg temperatura w kratkę znów,i przy spadku też do kibelka leciałam z rana 🤣 dziwne..

A ja tak odbiegając od bieżącego wątku mam dziwna rozkmine... Ginekolog czepia się ostatnio mojego endometrium że przed owulacja ma tylko 7 mm... Dziwne o tyle że kilka miesięcy temu mówiła że 7 jest ok ale szczegół 🤣 tak czytam sobie co robić żeby zwiększyć grubość endometrium i trafiłam na wątek o globulkach z sildenafilem - pierwszy raz słyszę i mam pytanie czy któraś z Was wie o tym coś więcej lub może miała przepisywane? 🙂

Ja mam teraz drugi cykl z tabletkami sildenafil. Biorę 4x pół tabletki dopochwowo bo też mam cienkie ednometrium. W tamtym cyklu się nie udało a w tym zobaczymy. Ale nie wiem czy coś pomoże bo byłam na wizycie w tym cyklu raz, dostałam zastrzyk na pęknięcie, te tabletki sildenafil i mam czekać żeby zbadać betę. Także nie mam kontroli czy coś się zmieniło 🤷🏻‍♀️

hej, mam wyniki glukozy i insuliny:
Glukoza 82,3 mg/dl 70 - 99
3,25 mU/l 2,6 - 24,9

hemoglobiny glikowanej nie mam.
Wysoki ten cukier jak na mnie, ostatnio było mniej.

Jednorazowe + tą hemoglobinę glikowaną, ktorą kazała mi Zazuu. Nikt nie chce mi dać skierowania na te 3 punktowe. a nie chce już bulić hajsu na własną rękę...
Czemu nie chcą dać skierowania? Zazwyczaj dzieje się tak w przypadku złego cukru na czczo
Nie wiem jaki trzeba by mieć cukier, żeby dostać skierowanie ;P. Jak się ma ok glukozę, insulinę i hemoglobinę glikowaną na czczo to zostaje tylko prywatnie...
hej, mam wyniki glukozy i insuliny:
Glukoza 82,3 mg/dl 70 - 99
3,25 mU/l 2,6 - 24,9

hemoglobiny glikowanej nie mam.
Wysoki ten cukier jak na mnie, ostatnio było mniej.
Ja miałam glikowaną w Diagnostyce dopiero na drugi dzień wynik.

Nie wiem jaki trzeba by mieć cukier, żeby dostać skierowanie ;P. Jak się ma ok glukozę, insulinę i hemoglobinę glikowaną na czczo to zostaje tylko prywatnie...

Ja miałam glikowaną w Diagnostyce dopiero na drugi dzień wynik.
No mi babka powiedziała, że dziś albo jutro. Zobaczymy, będę sprawdzać. Ale ten wynik glukozy i insuliny jest ok?

reklama
Do góry