reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Hey dziewczyny, u mnie 26 dc i czekam na @ zeby zaczac starania od nastepnego dnia cyklu, moze uda sie wylapac owulacje testami. Wczoraj wsyzedl mi pozytywny test... ale niestety test na covid :( nie wiem czy lepiej wtedy przerwac starania czy jak sie dobrze czujemy to mozemy dzialac? wychodzimy z izolacji 23 grudnia takze w sam raz na swieta!
Ja jestem świeżo po covidzie i powiem ci że akurat wtedy miałam @, nawet gdybym nie miała @ to przez 3 dni męczyła mnie gorączka i ochoty na przytulanki nie było.
Jeśli czujecie się dobrze i macie ochotę to działajcie 😉

reklama
Hej dziewczyny potrzebuje porady, w zeszłym cyklu pojawiła mi się torbiel ja prawym jajniku, po tabletkach i miesiączce zniknęła, dostałam do stosowania dupka, po owulacji, owulacje miałam 2 dni temu, i juz od kilku dni ponownie ciągnie mnie ten sam jajnik gdzie była torbiel, boli mnie od pachwiny do nogi, w między czasie bolał mnie też prawy jajnik. Czy możliwe jest żeby odnowiła się torbiel w lewym jajniku a owulacja była z prawego???
I kolejne pytanie, myślicie czekać na wizytę do swojego lekarza do 13.01 czy skonsultować się z innym ??
Moim zdaniem ból i ciągniecie nie świadczą o niczym, może to być zarówno torbiel, zwykły ból po owulacji jak również zupełnie nic. Jeśli ból jest uporczywy, nietypowy, niepokojący to oczywiście skonsultuj się z lekarzem. Jeśli jest taki jak zazwyczaj w okresie okoloowulacyjnym to ja bym poczekała do wizyty w styczniu. Podsumowując - Ty wiesz najlepiej co czujesz i sama musisz zdecydować czy warto pokazać się lekarzowi wcześniej 😬

Dziewczyny a co polecacie na wydłużający się cykl? Oczywiście mam umówioną wizytę u gin i endo ale może macie jakieś sposoby, suple, doświadczenie?

Ja jestem świeżo po covidzie i powiem ci że akurat wtedy miałam @, nawet gdybym nie miała @ to przez 3 dni męczyła mnie gorączka i ochoty na przytulanki nie było.
Jeśli czujecie się dobrze i macie ochotę to działajcie 😉
Ha dzisiaj okazało się że @ przyszła także najgorsze dni będą z okresem a potem zaczynamy działac.

To tak jak u mniej @ i covid równocześnie😉, ja sobie żartuję że testem na covid rozpoczęłam pozytywną serię testów i następny tym razem ciążowy też będzie pozytywny
życzę Ci tego :) ja po covidzie nadal nie mam @ już trzy dni się spóźnia i też liczyłam na pozytyw ale nic z tego. Czekanie na @ mnie wykańcza

Hey dziewczyny, u mnie 26 dc i czekam na @ zeby zaczac starania od nastepnego dnia cyklu, moze uda sie wylapac owulacje testami. Wczoraj wsyzedl mi pozytywny test... ale niestety test na covid :( nie wiem czy lepiej wtedy przerwac starania czy jak sie dobrze czujemy to mozemy dzialac? wychodzimy z izolacji 23 grudnia takze w sam raz na swieta!
Zakażenie koronawirusem zwiększa ryzyko powikłań zakrzepowo-zatorowych a więc i ryzyko poronienia... Osobiście na Twoim miejscu jeśli izolacja skończy się przed owulacja to sprawdzilabym w laboratorium poziom D-dimerow - jak są podwyższone to większe ryzyko zmian zakrzepowych Jak w normie (lub jedynie ciut więcej) to spokojnie bym działała 🙂 ale ja po stracie może za bardzo boje się przeżyć to ponownie i stąd wolałabym się uspokoić 😁
Ogólnie nie ma tu jednoznacznej pewnej odpowiedzi co robić 🙂

reklama
Hejo dziewczyny, miłego dnia i miłęgo weekendu! Co u Was? Jak się czujecie?
U mnie dziś 9 dc, więc zaraz trzeba brać się do roboty xDa jakoś nawet nie mam ochoty za bardzo.. może przyjdzie xD

Do góry