reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Hey dziewczyny, u mnie 26 dc i czekam na @ zeby zaczac starania od nastepnego dnia cyklu, moze uda sie wylapac owulacje testami. Wczoraj wsyzedl mi pozytywny test... ale niestety test na covid :( nie wiem czy lepiej wtedy przerwac starania czy jak sie dobrze czujemy to mozemy dzialac? wychodzimy z izolacji 23 grudnia takze w sam raz na swieta!
Ja jestem świeżo po covidzie i powiem ci że akurat wtedy miałam @, nawet gdybym nie miała @ to przez 3 dni męczyła mnie gorączka i ochoty na przytulanki nie było.
Jeśli czujecie się dobrze i macie ochotę to działajcie 😉

reklama
Hej dziewczyny potrzebuje porady, w zeszłym cyklu pojawiła mi się torbiel ja prawym jajniku, po tabletkach i miesiączce zniknęła, dostałam do stosowania dupka, po owulacji, owulacje miałam 2 dni temu, i juz od kilku dni ponownie ciągnie mnie ten sam jajnik gdzie była torbiel, boli mnie od pachwiny do nogi, w między czasie bolał mnie też prawy jajnik. Czy możliwe jest żeby odnowiła się torbiel w lewym jajniku a owulacja była z prawego???
I kolejne pytanie, myślicie czekać na wizytę do swojego lekarza do 13.01 czy skonsultować się z innym ??
Moim zdaniem ból i ciągniecie nie świadczą o niczym, może to być zarówno torbiel, zwykły ból po owulacji jak również zupełnie nic. Jeśli ból jest uporczywy, nietypowy, niepokojący to oczywiście skonsultuj się z lekarzem. Jeśli jest taki jak zazwyczaj w okresie okoloowulacyjnym to ja bym poczekała do wizyty w styczniu. Podsumowując - Ty wiesz najlepiej co czujesz i sama musisz zdecydować czy warto pokazać się lekarzowi wcześniej 😬

Dziewczyny a co polecacie na wydłużający się cykl? Oczywiście mam umówioną wizytę u gin i endo ale może macie jakieś sposoby, suple, doświadczenie?

Ja jestem świeżo po covidzie i powiem ci że akurat wtedy miałam @, nawet gdybym nie miała @ to przez 3 dni męczyła mnie gorączka i ochoty na przytulanki nie było.
Jeśli czujecie się dobrze i macie ochotę to działajcie 😉
Ha dzisiaj okazało się że @ przyszła także najgorsze dni będą z okresem a potem zaczynamy działac.

To tak jak u mniej @ i covid równocześnie😉, ja sobie żartuję że testem na covid rozpoczęłam pozytywną serię testów i następny tym razem ciążowy też będzie pozytywny
życzę Ci tego :) ja po covidzie nadal nie mam @ już trzy dni się spóźnia i też liczyłam na pozytyw ale nic z tego. Czekanie na @ mnie wykańcza

Hey dziewczyny, u mnie 26 dc i czekam na @ zeby zaczac starania od nastepnego dnia cyklu, moze uda sie wylapac owulacje testami. Wczoraj wsyzedl mi pozytywny test... ale niestety test na covid :( nie wiem czy lepiej wtedy przerwac starania czy jak sie dobrze czujemy to mozemy dzialac? wychodzimy z izolacji 23 grudnia takze w sam raz na swieta!
Zakażenie koronawirusem zwiększa ryzyko powikłań zakrzepowo-zatorowych a więc i ryzyko poronienia... Osobiście na Twoim miejscu jeśli izolacja skończy się przed owulacja to sprawdzilabym w laboratorium poziom D-dimerow - jak są podwyższone to większe ryzyko zmian zakrzepowych Jak w normie (lub jedynie ciut więcej) to spokojnie bym działała 🙂 ale ja po stracie może za bardzo boje się przeżyć to ponownie i stąd wolałabym się uspokoić 😁
Ogólnie nie ma tu jednoznacznej pewnej odpowiedzi co robić 🙂

reklama
Hejo dziewczyny, miłego dnia i miłęgo weekendu! Co u Was? Jak się czujecie?
U mnie dziś 9 dc, więc zaraz trzeba brać się do roboty xDa jakoś nawet nie mam ochoty za bardzo.. może przyjdzie xD

Do góry